Політична реклама

5 незвичних локацій Свята музики у Львові

2307 0
У суботу, 21 червня, – в день літнього сонцестояння у Львові всюди звучатиме музика. В такий спосіб львів'яни долучаться до світового Дня музики. Свято музики – це музичний майдан, що резонує в усьому світі, час слухати і грати музику наживо, час виступати на відкритих майданчиках, вулицях і площах, бути аматором і професіоналом, шанувальником і просто слухачем. Tvoemisto.tv рекомендує Вам 5 незвичних локацій з цікавим інтерактивом.

1.  Високий замок, 22:00. Барабанне коло від Тімура Гогітідзе (Атмасфера).

Фото: atmasfera.com/visitlviv.net

Цього ексцентричного барабанщика гурту “AtmAsfera” в українській музичній тусовці знають всі, та й за межами нашої Незалежної України. Драйвовий інтерактив та майстер-клас в самому серці Львова. Беріть з собою барабани та все на чому можна барабанити.  

2. Вулиця Квітки Основ'яненка, 9, 11:00. Свято у Львівській школі Монтессорі.

Фото: betterphoto.com/drumlessonssingapore.com

Впродовж години в Львівській школі Монтессорі весело й музично проводитимуть час діти. Програма передбачає спів дитячих пісеньок англійською та українською мовами та гру на дитячих музичних інструментах. Діти матимуть чудову можливість спробувати зіграти на: барабані, шейкерах, клавесах, ударних блоках, сингл джинглах, зиг-зиг блоках, сендблоках, Гуїро, трикутнику, дощовій палці, джамбе, деревяному ксилофоні, тамбурині, маракасах та свищиках.

3. Подвір'я Музею ідей, з 17:00. Гурти "Калич Блюз", "Плесо", "Гич-оркестр".

Фото: vk.com/kalychbluespropaganda/staywithme.com.ua

Розпочне свято музики в Музеї ідей гурт "Калич Блюз". Починаючи з в 80-х років Олег Калич Калитовський був задіяний у близько 10 колективах.

О 18:30 на сцену вийде "Плесо". Гурт існує з 2006 року.  Група увійшла в десятку кращих молодих гуртів України у фіналі фестивалю the Global battle of the bands 2008. Згодом, в 2009 видала ліцензійний альбом The Sixth Turtle.  У травні 2014 року гурт змінює назву з «Dalai Lama» на «Плесо».

А о 20:00 на варту заступить «Гич-оркестр». Гурт грає екстравагантну музику, співає пісні несправедливо призабутих поетів, як-от Тичина та Сосюра, творить композиції на лірику Мар’яна Пирога й активно переосмислює народну творчість. Він шанує традицію, але при цьому його музика народжується у радості експерименту.

З 22:00 на сцені – "Lemko Bluegrass Band". Це фольк-банда зі Львова (Україна), що грає традиційну та популярну українсько-американську музику. Лемківське буґі, карпатський блюґрас, гуцульський блюз та ковбойські співанки ви почуєте в акустичному, унікальному та драйвовому виконанні.

4. Площа Львівського палацу мистецтв, 19:00. Симфонічний оркестр "Cantabile Orchestra".

Фото: place2visit.info/ingvarsigurdson.livejournal.com

Колектив, що спеціалізується на виконанні музики з саундтреків до фільмів, ігор, анімаційних серіалів, а також репертуару відомих виконавців різних стилів (рок, поп, фолк). Музика виконується на акустичних інструментах з періодичним використанням електричних, а діапазон стилів в яких грає ансамбль вельми широкий: класика, джаз, поп, рок, фолк та інші.

5. Ротонда в парку Франка, з 13:00. Квартет "Libertas", гурт "Миклухо Маклай".

Фото: varianty.net/uk.wikipedia.org

Квартет "Libertas" є досить молодим колективом, що в перекладі з латини означає «свобода». Квартет повний ентузіазму та творчих сил! У складі: 1 скрипка — Діана Коваль, 2 скрипка — Наталка Канюка, альт — Ярина Жук, віолончель — Дарія Маціборук.

О 14:30 гурт "Миклухо Маклай". Гурт, що практикує різного роду традицію чоловічого співу у форматі а капелла. 

Більше подій та локацій - на офіційному сайті свята.  

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!