5 обіцянок нового тренера львівських «Карпат» Ігоря Йовічевіча

2135 0
Хорватський фахівець Ігор Йовічевіч став головним тренером ФК «Карпати» у червні цього року. Львівським футболістам Йовічевіч добре відомий: останнім часом він очолював молодіжний і юніорський склади «Карпат», а у 2003 році навіть грав за «зелено-білих».
Фото: footboom.com

Фото: footboom.com

Наразі він тільки здобуває спеціальний диплом для кваліфікації головного тренера. Про свої плани на посаді керманича Ігор Йовічевіч розповів виданню Zaxid.net.

1. Зараз наше найбільше завдання - вигравати кожен матч і крок за кроком будувати сильну команду. Сьогодні «Карпати» не ставлять довгострокових планів, нам важливо бачити результат тут і зараз, тому до кожного матчу готуємося, як до фіналу Ліги чемпіонів.

2. У нас вже є кілька гравців 1994 року народження, які тренуються із основним складом команди. Вони відчувають темп та інтенсивність тренування, і згодом вийдуть на поле проти кращих команд України. Я дуже розраховую на нашу молодь, знаю їх усіх, адже довгий час був наставником молодіжного складу, однак не можу одразу випускати їх в основному складі. Команда будується крок за кроком.

3. Я  не гарантуватиму результату, бо це гра, але я гарантую, що «Карпати» будуть боротися і демонструвати свій знаменитий карпатівський дух.

4. Кажуть, сім'я живе, як батько живе, або ж підприємство працює, як шеф працює. Те саме у футболі: тренер - це обличчя клубу. Тому я зараз дуже хочу, аби мої особисті якості і бажання передалися колективу: щоб хлопці були більш агресивними, більш впевненими на полі, швидшими, аби складні ситуації вирішували розумом, а свою команду відчували серцем.

5. Дайте нам трохи часу, аби сформувати команду, тоді буде результат. Водночас у цьому процесі нам не обійтися без підтримки рідних вболівальників, які вважаються кращими в Україні. Я відчув і як гравець, і як головний тренер, наскільки львівські вболівальники є вимогливими. Львів'яни ненавидять відсутність боротьби. Вони можуть пробачити програш, але не пробачають, якщо гравці не б'ються на полі.

Довідка. Ігор Йовічевіч -  хорватський футболіст і тренер. Виступав за команди «Динамо» Загреб, «Реал» Мадрид, «Йокогама Маріносе» (Японія), «Гуарані» (Бразилія), «Метц» (Франція), «Шеньянг Хінде» (Китай), «Карпати» Львів. Ігрове амплуа – півзахисник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!