5 особливостей цьогорічного Форуму видавців у Львові

2214 0
Рівно через три місяці, 15-18 вересня у Львові стартує щорічний Форум видавців. Це вже 23-ій за рахунком Форум. І відбуватиметься він, традиційно, у Палаці мистецтв на вул. Коперника, 17, а також охоплюватиме ще 60 різноманітних локацій у місті. Пропонуємо дізнатися, що цікавого готує цьогорічна наймасштабніша книжкова подія Львова
фото: photofact.in.ua, unescoyouth.gr, svitlit.ippo.kubg.edu.ua

фото: photofact.in.ua, unescoyouth.gr, svitlit.ippo.kubg.edu.ua

1.Темою цьогорічного Форуму Видавців стане «Межі кордонів»:

«Письменники часто зверталися до теми національних чи внутрішніх кордонів, засуджуючи, використовуючи їх або навіть захоплюючись ними. Читачі теж ставлять межі у сприйманні текстів.

Ми актуалізуємо цю тему заради того, щоб просто осягнути масштаби кордонів і зрозуміти їхню доцільність чи, навпаки, непотрібність і розпрощатися з тим, що нас обмежувало», - стверджують організатори події

2.Вперше у рамках Форуму видавців відбудеться Фестиваль Лема.  На честь відомого письменника-фантаста, блискучого інтелектуала, лауреата Нобелівської премії з літератури Станіслава Лема, який народився та виріс у Львові, відбудеться низка заходів. Це польсько-українською культурна ініціатива Форуму видавців та організаторів проекту «Вроцлав 2016 Європейська Столиця Культури» з метою повернути місту Лева – Лема, а Лему – Львів.

3.Традиційно Форум видавців кличе на подію спеціальних гостей. Цьогоріч серед низки відомих людей, письменників,культурних діячів буде  поет, репер, перформер, а окрім цього, принц Уганди у вигнанні Аль Аґамі (Уганда-Данія).

4.Також у рамках заходу відбудеться відзначння низки річниць:  400-і роковини смерті Вільяма Шекспіра. Організатор– Британська Рада в Україні. 180-річчя Леопольда фон Захера-Мазоха. Координатор – Юрко Прохасько. 100-і роковини смерті Івана Франка, проект «Франко без порохів». Координатор – Богдан Тихолоз.

5. 11 спецпроектів підготували організатори Львівського міжнародного літературного фестивалю, що пройде у рамках Форуму видавців. Так можна буде відвідати різноманітні дискусії як «Література проти агресії» (координатор – Остап Сливинський), «Андеґраунд» (координатори: Юрко Іздрик, Юрко Завадський, Софія Челяк), фестиваль-конкурс «Молода Республіка Поетів» (координатор – Богдана Неборак), проект «Українсько Єврейські Зустрічі» спільно з Ініціативою «Українсько Єврейська Зустріч», Возз’єднання Нью-Йоркської Групи Поетів (координатори: Олександр Фразе-Фразенко, Юрко Кучерявий). Також у рамках фестивалю відбудуться виставки та покази кіно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!