Як дешево подорожувати світом. 5 порад

11507 0
Звідки й куди зазвичай найдешевше літати, і що робити тоді, коли в бажане місто немає бюджетних авіарейсів. Tvoemisto.tv продовжує свій проект «Мандрівка з Твого міста», в якому ми розповідаємо про подорожі, країни та хитрощі, які потрібно знати тим, хто планує свою мандрівку самостійно. Цього разу блогер Остап Яриш розповідає, як спланувати свою мандрівку туди, куди дешевих літаків зі Львова немає.

1. Найкраще українському мандрівникові підійдуть лоукост-авіалінії - WizzAir, RyanAir та Pegasus. Саме на аналізі їхній пропозицій і буде базуватись ця стаття.

Перш за все потрібно сказати одну не дуже приємну річ: з України ви навряд чи знайдете дійсно недорогі квитки. Хоча WizzAir i Pegasus й літають звідси, їхні ціни тут важко назвати дешевими. Вся справа в угоді про «вільне небо», яка б мала впустити на український ринок більше дешевих авіаліній, але яку уряди України та Європи ніяк не можуть ратифікувати через паперові проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де шукати авіарейси за ціною таксі. 7 практичних порад

2. Тому для того, аби звести до мінімуму свої витрати, слід літати із закордону. Якщо говорити про європейський та кавказький напрямки, то найбільш зручними варіантами для українців стануть аеропорти найближчих сусідів, звідки літають WizzAir таRyanAir: Варшави, Кракова, Катовіце, Вроцлава, Будапешта. Щодо Азії, то тут набільш вигідно використовувати пропозиції Pegasusз пересадкою в Стамбулі.

Фото Остапа Яриша (Німеччина)

3. Як правило, найдешевшими напрямками є країни Скандинавії (Швеція, Норвегія, Фінляндія). Скажімо, з аеропорту Варшава Шопен можна долетіти в Осло всього лиш за 9 євро, а в Стокгольм – за 14. За таку ж ціну зі столиці Польщі можна злітати і в Бельгію та Нідерланди. А з Катовіц за 20 євро можна злітати в Мілан, з Кракова за 30 – на Мальту. І таких пропозицій є дуже багато, головне їх знайти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорож у Грузію. 10 практичних порад

4.Однак при пошуку квитків ви можете зіштовхнутись з однією проблемою: в бажане місто не літають бюджетні авіарейси. Що робити в такому випадку? Розглянемо декілька конкретних випадків.

Скажімо, ви хочете відвідати Амстердам. Однак ні WizzAir, ні RyanAir туди не літають, а наявні квитки інших авіакомпаній аж ніяк не дешеві. В такому разі найкращим варіантом буде полетіти в інше голландське місто, і вже звідти поїздом чи автобусом добратись до столиці Нідерландів. Наприклад, WizzAir пропонує рейси з Варшави в Маастрихт всього за 9 євро, а RyanAirлітає зі столиці Польщі в Ейндховен за 14 євро.

Бюджетних авіарейсів ви, скоріш за все, не знайдете і в Копенгаген. Тут проблему можна вирішити, полетівши у Мальме, Швеція. З тієї ж Варшави можна взяти квитки на WizzAirвід 9 до 14 євро. А звідти добратись у столицю Данії на дешевому поромі приблизно за 12 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вам можуть анулювати візу в Польщі

Якщо вам закортіло кудись далі, наприклад, в Марокко, тут теж доведеться летіти з пересадками. Можна з Варшави в Париж лініями RyanAir, а звідти – в Танжер. Така поїздка в одну сторону обійдеться приблизно в 50 євро.

Фото Остапа Яриша (Грузія)

5. Таких дешевих комбінацій можна знайти безліч, потрібно лише потратити трохи часу на пошуки. Єдине, про що слід пам’ятати – це про особливості шенгенських угод, а саме про правило «першого вїзду».  І перед тим, як летіти з Варшави чи Катовіц в іншу країну ЄС, слід мати «прокатану» візу, тобто уже побувати хоча б раз в Польщі. В інакшому разі при перетині кордону можуть виникнути проблеми.

Тепер ви знаєте ще більше про те, як і де шукати дешеві авіарейси. В наступному матеріалі ми розкажемо вам про нюанси самої купівлі квитків, які допоможуть вам ще більше зекономити гроші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!