5 подій квітня для львів’ян у Центрі міської історії

2013 0
У квітні Центр міської історії підготував для львів’ян чимало цікавих івентів, серед яких презентація книжки, публічна лекція, перегляд документального кіно тощо. Пропонуємо ознайомитись із переліком подій і додати щось цікаве до планів на місяць.
фото: lvivcenter.org

фото: lvivcenter.org

Усі події відбуваються у конференц-залі Центру (вул. Акад. Богомольця, 6), якщо не вказано інше приміщення.

1. Презентація книги про Львівський університет

7 квітня о 18:00 годині відбудеться презентація книги «Academia Militans. Університет Яна Казимира у Львові». Зустріч буде можливістю поговорити про ширші контексти університету: про місце університету в міському просторі, про його національні виміри, про хитання між освітнім та політичним призначенням.

2. Міський семінар: Партійна номенклатура в Українській РСР

13 квітня о 16:00 на Міському семінарі обговорюватиметься дисертаційне дослідження Юлії Шелеп про партійну номенклатуру в Українській РСР як окрему соціальну та професійну групу. Семінар є форматом робітні і відкритий лише для аспірантів та науковців.

3. Презентація книги «Польське коріння Ізраїлю»

14 квітня о 18:00 у Центрі пройде презентація книги «Польське коріння Ізраїлю». Автори монографії, історики Лукаш Томаш Срока та Матеуш Срока розкажуть про еміграцію та оселення польських євреїв в Ізраїлі між двома світовими війнами.

4. Показ фільму «Голлівуд над Дніпром»

26 квітня о 18:00 відбудеться показ документальної стрічки «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» і розмова з автором про історію села Бучак на Черкащині та його місце в радянському українському кінематографі.

5. Публічна лекція: Галицький вимір Великої війни

21 квітня о 18:30 запрошуємо на лекцію Романа Голика «Велика війна, ментальність та культуpa Cхідної Євpопи: галицький виміp» про зміни у повсякденному житті галицьких селян та містян, спричинені Першою світовою війною.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!