5 подій «Ночі у Львові», які неможливо пропустити

3939 0
Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу. Tvoemisto.tv пропонує п’ять подій у рамках фестивалю, які варто відвідати.
фото: youtube.com, meria.sumy.ua, afishalviv.net

фото: youtube.com, meria.sumy.ua, afishalviv.net

Ніч із театром тіней

Відтак, у п’ятницю о 19:00 годині театр тіней «Див» відкриє фестиваль «Ніч у Львові» своєю виставою «Пори року». «Це новий проект, який ми презентуємо у Львові разом з театром тіней «Див», будемо виконувати «Пори року» Антоніо Вівальді, напевно, один з найвідоміших класичних творів. Солістом буде молодий львівський скрипаль. Це дійство гості міста та його жителі зможуть побачити на фестивалі «Ніч у Львові», - розповіла Ірина Вакуліна, диригент камерного оркестру «Віртуози».

Ніч фармацевтичної магії

У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.  «Пех, розпач, любов, надія, ідея, привид батька, аномальні явища, пігулки для щастя і справжній аптекарський «напій - ось що чекає на глядача цієї ночі» - інформують організатори.

Герої вистави будуть створювати ілюзію і шукати свою реальність. Вистава є історичним фактом, який описаний у газетах того часу, оформлена у сценічний варіант і поставлена режисером Майстерні «Мистецький простір» Уляною Мороз.

 Шоу-вистави відбуватимуться за таким графіком: 10 липня 21:00, 22:00, 23:00, 00:00; 11 липня 21:00, 22:00, 23:00, 00:00; 12 липня 20:00, 21:00, 22:00, 23:00.

Вартість вхідного квитка 80 грн. Кількість місць обмежена. Бронювання квитків за тел. (067) 3705698 (з 9:30 до 20:00). Продаж квитків у приміщенні аптеки «D.S.» (пл.Соборна 1) або через  електронну касу Tickets club.

Ніч з Академією мистецтв

Цього року Львівська національна академія мистецтв долучилась до проекту «Ніч духовності у Львові» та запрошує приєднатися до цікавих та непересічних заходів, що відбуватимуться на території Академії 10 та 11 липня.

«Ми пропонуємо відчути  унікальну творчу атмосферу, що панує в стінах нашого ВНЗ, долучившись до вечірньої прогулянки у найцікавіші творчі майстерні, аудиторії,  коридори, наповнені мистецькими творами, кабінет ректора, галерею, музей тощо.

Окрім того, у новоствореній галереї ЛНАМ, яка є сучасно-обладнаним експозиційним простором, можна буде відвідати виставу театру «Намір», послухати класичну музику, переглянути короткометражні фільми та водночас ознайомитись із творчістю цьогорічних випускників кафедри монументального живопису», - зазначають у Львівській національній академії мистецтв. Адреса: вул. Кубійовича, 38. Контакти: [email protected] , тел. (032) 253 35 12, 093 876 67 98

Додамо, що завтра о 19:40 год з пл. Галицької відправлятиметься автобус, яким можна буде комфортно дістатись до Львівської національної академії мистецтв.

Ніч кіно

Протягом трьох ночей Фестивалю у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького проходитиме кіноніч.  Фанати жахіть зможуть завітати у Львівський кіноцентр, де відбудеться «Ніч Хічкока». Також на любителів кіно чекатиме показ короткометражних фільмів від Wiz-Art у Італійському дворику. Вночі у Львівській національній академії мистецтв можна буде переглянути анімовані короткометражні фільми від Media-Arts Lab. На площі Старий Ринок пройде кінопоказ про вуличне мистецтво. В антикафе «CoMMuna» пройде ніч українського кіно. Цікавою подією стане допрем'єрний показ українського фільму «Політ золотої мушки» у підземеллях Ратуші.

Ніч у храмі

«З 10 липня починається фестиваль «Ніч у Львові» – це ніч духовності, ми не змінюємо стандарт, але тим не менше в нас будуть концептуальні зміни. Цікавими цього року будуть храми, які долучаються вперше. Так відкриються хоральні нави у храмі свв. апп. Петра і Павла. Відкритим буде оглядовий майданчик храму Ольги та Єлизавети, церква Онуфрія, Вірменський собор, також буде екскурсія «Дорога духу і добра». Крім того, працюватиме Академія мистецтв. Вперше цього року ми робитимемо допрем’єрний показ української наївної комедії «Політ золотої мушки»  – розповіла Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

Отож, охочі зможуть піднятися у Гарнізонному храмі на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька з музичним інструментом: органом XVIII ст., зокрема, більше дізнатись про систему  його функціонування.

 «Хори храму в костелі Єзуїтів є досить цікавими, можна буде подивитись на стан органу, спробувати подути в труби, подивитись на його механізм, який працював ще тоді, коли не було електрики. Також можна буде оглянути бічні нави храму. Маємо шафи, які всередині розписані та використовувались для різних цілей, цікаво, що ці шафи обклеєні різними конспектами з алгебри, французької мови, яким вже понад 200 років, і напевно, що до всього цього можна буде доторкнутись, побачити та відчути атмосферу храму», – розповів о. Степан Сус, капелан Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла.

Екскурсії проводитимуть з 19:30 до 24:00 год., кожні 15 хвилин відбуватиметься збір усіх охочих у лівій частині храму. Добровільна пожертва-15 грн. Кошти будуть скеровані на реставрацію стародавнього органу. Крім того, у суботу, 11 липня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбудеться реквієм пам’яті за загиблим під Зеленопіллям.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!