5 порад для підвищення продуктивності на весь день

5540 1
Більшість з нас багато часу проводить на роботі: понад 40, 50 і навіть 60 годин на тиждень. Однак через те, що впродовж дня ми часто відволікаємося на інтернет, перекуси, а ще через поганий тайм-менеджмент, робота виходить ефективною лише місцями.

Відтак співзасновник ecommerce-сервісу thredUp.com Джеймс Рейнхарт пропонує п'ять практичних прийомів, які допоможуть з самого ранку зануритися в робочий настрій і оптимізувати ваш час таким чином, щоб досягти максимальної продуктивності впродовж робочого дня. Про це з посиланням на Entrepreneur.com пише AIN.ua.

7 хвилин вправ зранку

Так-так, не десять, а всього-лише сім. Чому? Це досить короткий проміжок часу, тому він не займе велику частину вашої ранкової рутини. І разом з тим, цього часу достатньо, щоб скинути з себе сонливість разом з легким відчуттям провини за вчорашній келих вина.

Є безліч ранкових фітнес-програм, однак мені найбільше подобається так зване семихвилинна тренування (і так, під неї є спеціальний додаток). Усього сім хвилин працюють всі основні групи м'язів в кожній з 12-ти вправ.

Почніть свій день з зелені

Нам всім говорили, що сніданок – найважливіша страва за весь день, і набагато простіше дістатися до бейгла, миски вівсянки, французьких грінок або йогурту, щоб розігнати з ранку свій метаболізм. Незважаючи на те, що всі ці варіанти гарні, ви будете шоковані тим, який заряд енергії може дати вам зелений смузі. Крім того, на приготування здорового зеленого сніданку йде менше часу, ніж на жарку тостів, яєчні або збірку п'ятишарового бейглу з куркою і сиром.

Я кидаю шматочок яблука, банана, апельсина, трохи шпинату і насіння льону, половинку огірка і пару шматочків льоду в блендер, заливаю все це будь-яким соком, в тому числі кокосовим, або водою, збиваю все це близько 60 секунд. Просто і дешево, а як заряджає!

Оберіть для себе три перемоги, яких ви досягнете сьогодні

Поки ви збиваєте смузі, проведіть діалог самі з собою. Один з тих, які починаються фразою: «Як пройшов твій день?». Вирішіть, які три справи ви б хотіли завершити сьогодні, щоб відчувати себе переможцем. Зрозуміло, не кожен ваш день буде вдалим, однак така стратегія і настрій допоможуть вам рухатися вперед.

Налаштуйте ваш календар для досягнень

Однією з найпоширеніших помилок офісних співробітників залишається ігнорування списків справ на день. Я виявив, що люди, які використовують цей лайфхак в повсякденному житті, набагато частіше вчасно й успішно роблять справи. Це легко: для кожного завдання в календарі забронюйте рівно стільки часу, скільки за вашими оцінками, потрібно затратити на його виконання, а потім додайте до цього часу ще 33%, щоб напевно. Якщо завдання залежить від багатьох факторів і розтягується на кілька днів, а то й більше – розбийте його на найпростіші етапи.

Цей простий метод допоможе вам керувати своїм часом і перемикатися з задачі на задачу відповідно до їх пріоритету. Часто весь ранок повністю ми витрачаємо на "поточку", але організувавши свій день таким чином, можна дозволити собі відповісти на e-mail якогось прискіпливого клієнта не відразу, а згодом, не відволікаючись від вашого переможного плану.

Підзарядитися після обіду

Використовуйте 15 хвилин відразу після обіду на те, щоб заново сфокусуватися на цілях – це якась професійна медитація. Відійдіть від комп'ютера, вимкніть його, посидьте і подумайте, що залишилося у вас на порядку другої половини дня.  Як змінився список справ, який ви зробили для себе вранці? Ви випереджаєте графік? Відстаєте? Ці 15 хвилин можуть реально допомогти вам визначити точки, в яких ви відхилилися від маршруту, і відволікаючі фактори, які найбільше на вас впливають. Завдяки такому перезавантаженню ви зможете відновити ритм продуктивності до кінця дня. 


Читайте також:
20 Лютого, 2016 10:58
Люда Гарна стаття! До речі багато і так само цікаво про це пише у першому україномовному журналі Експеримент [***].experyment.com.ua
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!