5 порад від психолога: Як зацікавити дитину навчанням

13612 1
Часто батьки скаржаться на те, що їх діти у віці трьох, чотирьох і навіть п'яти років категорично відмовляються вчитися писати і читати. Як зацікавити дитину навчанням?
Фото: today.mts.com.ua

Фото: today.mts.com.ua

 5 прикладних порад з цього приводу від практикуючого психолога Ганни Білобрам подає Львівська пошта.

1. Річ у тім, що у дитини немає необхідності вчитися читати і писати. І це цілком нормально в такому віці! У багатьох батьків виникає подібний страх. Зачекайте трохи, коли їй стане цікаво. Коли вона сама захоче, навчиться цього. А до того часу дитина просто не розуміє, навіщо їй це потрібно.

2. Посприяйте появі інтересу: наприклад, написала дві літери – і отримала те, що найбільше любить. За найменші успіхи хваліть.

3. Не варто змушувати дитину читати і писати, бо можете тільки нашкодити. Також не протиставляйте вашу дитину іншим, тим паче не залякуйте, що її не візьмуть через небажання вчитися до школи.

4. Для дітей в такому віці важливий приклад друзів. Може, є дівчинка чи хлопчик, з якими приятелює ваша донька і які досягли успіху в читанні та писанні? Їхній приклад може допомогти пробудити в дитини цікавість до цього заняття.

5. Побавтеся з нею у школу – нехай дитина повчить вас чогось. Може, ляльки стануть її успішними учнями. Не впадайте у відчай, але й не випереджайте події.


Читайте також:
4 Листопада, 2019 13:00
Психолог Наталія Раїник Консультація психолога у Львові
[***]s://nataliarainyk.com/
[***]s://[***].facebook.com/RainykPsyHelp/
[***]s://g.page/PsyHelpRainyk
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!