5 порад, як правильно вибрати хліб для дитини

2874 0
Для дорослих вибір хліба не створює великих проблем. А от для дитини його слід вибирати дуже ретельно. Tvoemisto.tv пропонує п’ять порад, які допоможуть правильно вибрати хлібні вироби, щоб не нашкодити здоров’ю малечі. ®
Фото: nashamama.com, poradu.pp.ua, www.expres.ua, zeelandia.ua

Фото: nashamama.com, poradu.pp.ua, www.expres.ua, zeelandia.ua

1. Купуйте випічку тільки добре відомого виробника у фірмовій упаковці. Хліб нормальної якості має правильну форму, на ньому немає вм´ятин, він пружний. Варто звертати увагу на склад продукту. Всі інгредієнти повинні бути вам знайомі та зрозумілі. Отож, технолог «КонцернуХлібпром» Валентин Мельниченко рекомендує купувати стандартний заводський хліб, бо там рецептури по замовчуванню відповідають державним стандартам 

2. Хліб дійсно є корисним для розвитку дитини. У ньому є вуглеводи, які забезпечують організм енергією, це і вітаміни групи В, необхідні для формування нервової системи, мінерали - калій, фосфор, магній, залізо, кальцій, які зміцнюють імунітет і кістково-м´язову систему.

3. Найбільше корисних речовин знаходиться у хлібі з борошна грубого помелу, але, на жаль, такий хліб не рекомендований дітям віком до трьох років. Хліб з житнього борошна теж корисний, але він важкий для травної системи малюків, тому його рекомендують включати в раціон після трьох років.

4. Діти дуже люблять здобні хлібобулочні вироби, адже в рецептурі цих виробів багато цукру, масла, молока, яєць та різних ароматних добавок на кшталт родзинок, горіхів, прянощів. Проте, ними не варто зловживати, інакше можна перевищити норму маси тіла.

5. Дітям не слід вживати саме свіжовипечений хліб.

Це загально прийняті рекомендації, окремо можна проконсультуватись у вашого педіатра.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!