5 порад, як зберегти гроші закордоном

7478 1
Навіть у бюджетних поїздках потрібні гроші. І чим менша ця сума, тим більше потрібно її берегти, адже ця фінансова подушка може врятувати вас у надзвичайній ситуації.
Фото: 1001idea.tk

Фото: 1001idea.tk

Портал 1001idea.tk пропонує вам прості поради, як зберегти свої гроші за кордоном та вдало ними розпоряджатися.

1. Завжди майте при собі пластикову картку.

У зв’язку з складною фінансовою ситуацією в Україні, більшість населення схильна зберігати гроші готівкою «в банці», ніж у банках. Проте у Євросоюзі лише з готівкою буде непросто. Хоч везти з собою заздалегідь куплені євро – безпрограшний варіант, але, все ж таки, ми радимо завести собі пластикову картку. Бажано, навіть не одну.

Картки бажано мати дві: одну – від українського банку, іншу – від європейського. Зараз робота українських банків досить нестабільна, але все ж гривню краще довірити рідним банкірам. Тут обирати, власне, вам, зважаючи на особисті потреби. За кордоном з он-лайн-банкінгом краще за все розраховуватись в Інтернеті, наприклад, купувати квитки.

2. Вивчіть, які банки у Європі популярні в Україні.

Для зняття готівки краще завести собі картку європейського банку. Таким чином можна буде зекономити на комісії, що знімається при отриманні грошей через банкомат. Варто обирати великі банки, котрі мають філіали у більшості країн Європи, включаючи Україну. Тут можемо порадити австрійський Райффайзен, угорський OTP Bank та італійський UniCredit. Майже у всіх країнах Євросоюзу можна знайти банкомати цих фінансових груп. Не варто лякатись того, що під логотипом вашого банку стоїть зовсім інша назва. Часто, аби не втрачати клієнтів великі банкові об’єднання підпорядковують під себе невеликі місцеві банки, не змінюючи їх назви. Наприклад, у Польщі під логотипом UniCredit можна знайти назву Pekao, або в Словаччині Tatra Banka на банкоматі Райффайзену. Аби не втрачати на різниці курсів – а українські банки беруть комісію за конвертацію валюти по карті – можна відкрити рахунок у євро окремо від гривневого, головне не заплутатись у купі пластикових карток.

При оформленні пластикової картки чи то українського банку, чи європейського, радимо обрати картку з чіпом. Більшість банків сьогодні переходять на дану систему обслуговування, тож в деяких країнах у вас можуть банально не прийняти картку з магнітною стрічкою.

3. Стережіться обмінних пунктів, розрахованих на туристів.

Якщо ж кредитки у вас немає, варто потурбуватись про збереження своєї готівки. Як відомо, обмінні курси у Європі зовсім не відповідають дійсності. Тож якщо ви плануєте поїздку у країну, де ходять євро, краще купити їх вдома. Для випадку з Польщею, Чехією та Угорщиною, наприклад, краще не міняти гроші в обмінних пунктах. Краще витратити трохи часу на чергу в банку, але зберегти свій капітал цілим. Обмінники зазвичай мають систему прихованих платежів, що можуть складати у найневдалішому випадку аж 20%! Найкраще обходяться з туристами ті ж великі фінансові об’єднання, що їх наведено вище.

4. Носіть гроші при собі надійно схованими.

Готівку потрібно, крім того, вберегти ще й від крадіїв, а таких кишенькових злодіїв у Європі більш ніж достатньо. Бабусі можуть порадити вам зашити гроші у краватку або ховати цінні речі у бюстгальтер, але це вже занадто. Ми радимо вам не складати всі гроші разом та носити їх так, щоб ви відчували свій гаманець. Найкраще мати невеличку нашийну «кишеньку» на шнурку, яку можна дуже просто сховати під футболку.

5. Подбайте про запасну “заначку” ще перед виїздом за кордон.

Перед тим як їхати, радимо вам зробити собі фінансову подушку вдома. На всяк випадок, можете залишити певну суму «на поличці». У разі надзвичайної ситуації можна попросити рідних чи друзів переслати вам ці гроші. Також попередьте свій банк про виїзд за кордон – таким чином ви уникнете можливих блокувань карти (закордонні транзакції можуть насторожити банк – він може вирішити, що картку поцупили), а також зняти обмеження з неї. Варто також поцікавитись в Інтернеті, який банк бере найменшу комісію у країні, куди ви збираєтесь. Як відомо, ці невеличкі відсотки разом можуть скласти доволі велику суму.


Читайте також:
7 Квітня, 2018 10:27
Віктор Я УДИВЛЕН!!! Все просто и быстро. Самый выгодний курс валют и низкий тариф оплаты стоимости. В ПЕРВЫЙ РАЗ когда реестрируетесь - вы дополнительно ЗАРАБОТАЕТЕ 10 фунтов ( проверено вы ничего не теряете ) и бесплатно отправить первый перевод использував этот код : Yx0MVU или перейдите по ссылке для реестрации : [***]://trgo.co/ru/r/Yx0MMU Для отправки нужно только последние 4 цифры и номер телефона, который привязан к карте. Для безопасности могу сбросить скриншоты : как проводил сам перевод в сервисе. Этот сервис намного выгоднее, чем WesternUnion для средних и больших переводов.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!