5 поширених запитань, як виготовити закордонний паспорт на Львівщині

14029 3
У тих, хто хоче виготовити закордонний паспорт, зазвичай, виникає багато запитань - чи можна отримати документ не за місце прописки, як внести у закордонний паспорт дані дитини та чи можна залишити попередній документ. Міграційна служба Львівщини роз'яснила основні проблемні моменти, які виникають у мешканців Львівщини.

Чи можна виготовити закордонний паспорт не за місцем «прописки»?

З 1 січня 2013 року паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна виготовити у будь-якому підрозділі міграційної служби України, не залежно від місця реєстрації.

Які документи необхідні для вигототовлення закордонного паспорта?

Оригінали паспорта громадянина України (+ 2 ксерокопії) та ідентифікаційного коду (+ 1 ксерокопія). Документи не вилучаються, просто пред’являють для звірки.

Чи можна залишити старий закордонний паспорт?

Можна. Законодавчо передбачена можливість мати 2 паспорти для виїзду за кордон. Проте, не більше 2-х. Однак, доведеться доплатити 60.17 грн. Якщо потрібно пред’явити раніше відкриті візи, то можна просто при здачі старого паспорта, термін дії якого закінчився, звернутись до спеціаліста і вилучити сторінки із проставленими візами.

Які документи потрібні для того, щоб внести дані дитини у закордонний паспорт?

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон, у який будуть вноситись дані, свідоцтво про народження дитини (+ ксерокопія), дві фотографії 2,5 х 3,5 см., квитанції про сплату послуги (18.63 грн. у разі регламентного терміну виготовлення за 30 календарних днів, і 37.26 грн. у разі оперативного внесення даних за 10 робочих днів). Заява про послугу заповнюється при здачі документів.

Фотографії дітей, згідно чинного законодавства, необхідно пред’являти у разі досягнення дитиною 5 років. Однак, законодавства країн шенгенської зони різняться у ставленні до цієї вимоги. Тому, рекомендовано внести фото дитини, навіть якщо її вік менше 5 років. На вартість послуги це не впливає.

Чи можна отримати закордонний паспорт за нотаріально завіреною довіреністю?

Так. Законом дозволено.

Як виготовити закордонний паспорт у Львові, читайте у інфорграфіці.

 


Читайте також:
11 Вересня, 2014 14:43
Юрій Цікаво, автор перед тим, як малювати недолугу некоректну інфографіку і писати відповіді на запитання, що суперечать чинному законодавству, не хотів спочатку вникнути "в тему"?
11 Вересня, 2014 09:46
Іра Минулого тижня подавала документи на паспорт в Яворові, міняла паспорт у зв'язку із зміною прізвища.
Ось перелік документів, які потрібно було принести:
- Бланки двох заяв: одна - заява про надання послуг, друга - заява на отримання паспорта (на місці заповняється, там є зразок), їх дають при оплаті, а якщо раптом в касі не працює ксерокс, то треба йти купувати в Шкорярику (ці бланки по гривні).
- квитанції про оплати - в касі з мене здерли не 377, 15 грн, а 410 грн.
- 3 копії всіх сторінок внутрішнього паспорта і сам паспорт, але його не забирають.
- одну копію ідентифікаційного і саму довідку, її теж не забирають.
- закордонний паспорт зі старим прізвищем - його забрали.
11 Вересня, 2014 05:12
прокоп А ЧОМУ ЗАМІСТЬ 170 ГРИВЕНЬ,ЦІНА СТАНОВИТЬ АЖ 377ГРИВЕНЬ ЩЕ Й 15 КОПІЙОК??????
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!