Політична реклама

5 продуктів, які допоможуть кинути палити

9146 0
орегувати харчування дуже важливо при відмові від тютюну, вважає дієтолог-гастроентеролог Світлана Бережна. Причин декілька: підтримати судини, не набрати вагу, вилікувати, нарешті, «гастрит курця» (проблеми з травленням, впевнена наш експерт, починається практично у всіх курців зі стажем більше року).

Отже, що їсти, коли ви кинули палити:

1. Продукти, багаті аскорбінкою (нікотин практично зводить нанівець засвоєння вітаміну С, і організм його гостро потребує). Дуже корисним буде приготувати мікс з дрібно посіченого лимона з гарним рідким медом. Пити натщесерце по столовій ложці на день або додавати у чай ??(але не дуже гарячий — при температурі вище 60 градусів корисні ферменти меду руйнуються).

2. Клітковина допоможе швидше очистити печінку та кишківник від продуктів розпаду нікотину. Найбільше її у вівсянці, чорносливі, стеблах селери, кабачках та огірках.

3. Щавлева кислота знижує тягу до нікотину. Так що є сенс в перші дні, поки рука сама так і тягнеться за цигаркою, їсти салати зі шпинатом, Шавель, гризти замість печева та насіння молоді яблучка (в них ще й заліза багато, яке допоможе впоратися зі слабкістю й анемією, що є теж частою проблемою курців). А щоб активізувати обмін речовин і не погладшати (через що багато жінок навіть бояться кидати палити) можна щодня починати ранок зі склянки кип'яченої води зі столовою ложкою яблучного оцту.

4. Кисломолочні продукти (йогурт, мацоні, сирні сири) допоможуть без ліків впоратися з дисбактеріозом, який, на жаль, теж постійний супутник курця.

5. Не їсти перший час гострі та пекучі продукти. Вони подразнюють певні смакові рецептори, які «нагадують» організму про сигарети.

Джерело: vkurse.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!