5 причин відмовитись від перегляду телевізора

13818 1
Телевізор став буденним предметом сучасного інтер'єру. І хоча, телебачення все ще залишається популярним, дедалі частіше можна почути про його негативний вплив як на дітей, так і дорослих. Ось 5 причин чому варто відмовитись від перегляду «ящика» раз і назавжди.
фото: karpatskyijobjectiw, tsn, prawoslawnews

фото: karpatskyijobjectiw, tsn, prawoslawnews

1.       Вам нав’язують чужі ідеали та думки

Ви позбавлені права вибору, єдине чим ви можете керувати – це перемиканням каналів. За вас вирішують, що ви будете дивитись, які програми, ток-шоу чи фільми є в телепрограмі. В той же час, телебачення підмінює ідеали. Надивившись слізних мелодрам, де стосунки складаються із романтичних побачень та прогулянок під зоряним небом, підлітки можуть вважати, що у їхньому житті щось не так. Вони чекають від життя значно більшого, ніж воно може дати. Такий приклад демонструє, що телебачення може стати причиною життєвих розчарувань

2.       Негатив

Нашим сучасникам, як і людям у Стародавньому Римі потрібно хліба і видовищ. На хліб людина повинна заробити сама, а ось про забезпечення видовищами турбується телебачення. Саме тому топовими новинами стають повідомлення про масові вбивства, теракти, катаклізми і т.д. А глядач, перейнявшись негативними настроями, несе їх у свою сім’ю та повсякденне життя. І як можна бути щасливим, якщо кругом одні біди?

3.       Реклама

  Реклами настільки багато, що часто доходить до абсурду, що фільми показують у перервах між рекламою, а не навпаки. Прикладів фраз із рекламних роликів, які нам запам’яталися можна навести безліч. Цей факт є одним із аргументів того, що нам нав'язу’ть певні думки без нашої згоди. Найголовніше те, що реклама впливає на підсвідомість, тому не дивуйтесь, якщо знайдете у ванній кімнаті зубну пасту, якою користується блондинка із білосніжною усмішкою.

4.       Телевізор – головний ворог сім’ї

Телебачення безповоротно краде у нас той час, який ми могли б присвятити сім’ї. Підрахуйте скільки часу ви спілкуєтеся із своїми дітьми та дружиною/чоловіком, а скільки проводите перед екраном телебачення і задайте питання, що важливіше: сім’я чи телевізор?

5.       Телебачення негативно впливає на наших дітей

Не секрет, що діти беруть приклад із батьків і аж до підліткового періоду батьки стають для своїх чад абсолютними ідеалами. Ось причина, чому діти також стають заручниками телебачення. На жаль, не завжди на «голубому екрані» показують безневинні мультфільми. Як наслідок, чадо може ставати асоціальним чи агресивним, переймаючи відповідні моделі поведінки з фільмів. З іншої сторони, телебачення перешкоджає розвитку абстрактного мислення, яке розвивається, коли ми читаємо. Дивлячись телевізор не потрібно нічого уявляти, за нас це вже зробили. А як відомо, функція, яка не використовується, не розивається.

Проте, існують й альтернативне часопроведення, окрім споглядання телевізора:

  • Замість перегляду випадкової передачі по телевізору можна обрати фільм на комп’ютерів та подивитись у зручний час.
  • Провести час у бібліотеці. Зараз читальні зали пустують, тому можна з легкістю насолодитись читанням улюбленої книги в повній тиші
  • Провести час із сім’єю, наприклад, в парку
  • Прогулянка містом
  • Можна зайнятись активними видами спорту: футбол, волейбол, плавання чи їзда на велосипеді. Головне, щоб це приносило задоволення і користь для здоров’я

 

Джерело: Корисні поради

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
9 Грудня, 2019 17:14
Гліб Куковіров Я не згоден з думкою автора статті. Зараз, коли наш світ має досить високі технологі, єфір можна ставити на паузу, перемотувати назад чи вперед. Є безліч каналів за різним віковим обмеженням чи темами. На сучасних телевізорах можна видаляти чи додавати певні канали, які ви вважаете безпечні чи цікаві. Тим більше біля телевізора без проблем можна зібрати друзів чи родину, а потім обсудити фільм. Можливо, я не правий, але це МОЕ имхо
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!