5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові

4400 0
Уже завтра, 10 жовтня, у Львові розпочнеться найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який триватиме два дні, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про цьогорічний фестиваль, які підтверджують непересічність цього дійства.
фото: прес-служба Олега Скрипки

фото: прес-служба Олега Скрипки

Сплетіння сучасності, фольклору і традицій

«Країна мрій» вкотре збере кращих українських музикантів на втіху поважній публіці, яка цінує традиції, готова до сучасного поєднання фольклору і року, джазу та електронної музики. Олег Скрипка та ЛеГранд оркестр, ТНМК&Веселі Вуйки, Пікардійська Терція, ТарТак & Астарта, Атмасфера, Флайза, Джалапіта, Бурдон та ще багато артистів, які співатимуть цього року на теренах осінньої «Країни Мрій» у Львові.

 

Ярмарок, алея ремісників, майстер-класи

Фестиваль вирізняється не лише музичним дійством, але й ярмарковим розмаїттям. Це – алея народних ремісників, книжковий ярмарок, автентичні майстер-класи, де у живому часі виробляють неймовірні витвори людської фантазії, виставка народного малярства, дитяча галявина, етнічні кухні тощо. Щорічно на фестиваль Країна Мрій приїздять майстри народної творчості і рукоділля з усієї України. На ярмарку ви зможете знайти безліч вишуканих унікальних речей, зроблених лише в єдиному екземплярі.

 

Розмаїття тематичних локацій

Усі, хто завітає до «Країни мрій», мають нагоду відвідати чимало цікавих тематичних майданчиків, серед яких: Співоче поле, Зелена галявина, Літературна сцена, Дитячий майданчик, Майданчик казок, Кримська галявина, Етно-майданчик, Алея майстрів, Алея кобзарів, Козацька галявина та Японська галявина.

 

Насичена програма «Літературної сцени»

У рамках фестивалю діятимуть також Літературна сцена та Книжковий ярмарок. Цього року на «Країну мрій» завітають Сашко Лірник, Оксана Боровець, Дмитро Лазуткін, Галина Крук, брати Капранови, Данило Яневський та інші талановиті майстри слова. Детальніше з програмою Літературної сцени можна ознайомитись ТУТ.

 

Тривала традиція проведення фестивалю

Керманичем та ідейним натхненником фестивалю є музикант і громадський діяч Олег Скрипка. Як зауважують організатори, уже 12 років на наших очах формується українська самобутність, карбуються нові грані відомих артистів та запалюються нові яскраві зірки.

«Ми приурочуємо «Країну мрій» до свята Покрови – це козацьке свято. Козацька велич зараз відроджується в Україні, цей козацький дух зараз нам дуже потрібен, щоб перемогти ворога, а козацька пісня вкрай важлива і має високу стратегічну і політичну роль», – розповів Олег Скрипка та закликав львів’ян не оминути увагою таке дійство у рідному місті.

Адреса проведення: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Детальна інформація та програма Фестивалю на сайті http://www.krainamriy.com

Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/krainamriy

Продаж квитків: http://kasa.in.ua/ua/events/view-krajina-mriy-11.10-lviv.html

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!