5 прикладів соціальної архітектури, якими може пишатися Львів

3379 0
У місті періодично виникають проблеми із забудовою: вулиці перезавантажені, забудовники не зважають на потреби й побажання містян, ігнорують закон тощо. Однак мешканці можуть пишатися тим, що саме Львів став одним із перших міст, де втілюють проекти соціальної архітектури, - вважає головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

«Попри те, що у містобудівній політиці Львова є чимало недоліків, місто все-таки може похвалитися першими в Україні прецедентами появи соціальної архітектури», - розповів на дискусії Tvoemisto.tv «Виклики та перспективи якісної забудови міста» Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури Львівської міськради. 

До таких належить:

Кампус Католицького університету, до будівництва якого залучили іноземних архітекторів і де кожну споруду проектують на базі конкурсу;

Фото: ucu.edu.ua

Комплекс сакральної архітектури на вулиці Лінкольна, який проектують як місце для виховання дітей, занять спортом, відпочинку та виконання інших громадських функцій;

Фото: zuap.org

Фабрика повидла на Підзамче, де австрійський архітектор проектує щось абсолютно нове для України, має шанс стати позитивним моментом;

Фото: wikimapia.org

Трамвайне депо, що стане культурним центром "Lem station" і прецедентом реставрації цінної австрійської індустріальної архітектури.

Фото: vgorode.ua

Читайте також: Не мислити фасадами і фінансами. Як розбудовувати Львів? 

Також на дискусії Марк Зархін запропонував створити у центрі Львова будівлю в стилі відомого віденського будинку Хундертвассера. За його словами, майже кожен архітектор реагує на ідею створення проекту креативного будинку позитивноадже всі усвідомлюють, як це вплине на вигляд та загальний настрій Львова. «Центр міста мусить забудовуватися. Але не тими сумними спорудами, на які не хочеться дивитися, а такими, заради яких приїдуть туристи та які не буде соромно показати львів’янам», - наголосив ресторатор.

Фасад будинку Хундертвассера. Фото: poradumo.ua

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!