5 ранішніх ритуалів, які допоможуть продуктивно провести день

7167 0
З усіх порад, які допоможуть вам добре і продуктивно провести день, описані в цьому тексті, мабуть, одні з найпростіших. Їх суть полягає у створенні приємних і корисних ритуалів.
Фото: baranq/Depositphotos.com

Фото: baranq/Depositphotos.com

«Кілька місяців тому я вирішив провести невеликий експеримент і змінив графік сну. Став прокидатися набагато раніше, ніж зазвичай. Через деякий час все це закінчилося не дуже вдало, тому що організм послав мене куди подалі і просто не реагував на будильник через накопиченої втоми. Через деякий час я усвідомив свою помилку: вставати рано для того, щоб вставати рано - дурна затія. Така позиція має на увазі те, що у вас немає стимулу», – каже журналіст Олександр Мураховський.

А навіщо мучити себе без будь-якого сенсу? Коли ви рано встаєте на роботу – це стимул, нехай для деяких і не найприємніший. Тому для того, щоб навчитися рано прокидатися і не відчувати після цього роздратування і втому цілий день, потрібно створити стимул, бажано позитивний.

«Я їм вівсянку на сніданок не тому, що хочу бути здоровим. Роблю ранкову зарядку не тому, що хочу бути в формі. Для мене це ранкові ритуали, які створюють структуру, провідну мене протягом дня. З її допомогою я стаю більш продуктивним і цілеспрямованим», – каже мандрівник і блогер Скотт Янг.

Ранковий ритуал повинен складатися з двох частин: корисної і приємної.

Корисні справи – медитація, правильний сніданок, зарядка – забезпечують правильний настрій, мотивуючи і далі робити все правильно. Приємні справи, наприклад, улюблені хобі чи ведення щоденника, забезпечать вас гарним настроєм на весь залишок дня.

Вранці, на голодний шлунок, випийте трохи води (джерельної, талої, мінеральної без газу), – повільно, маленькими ковточками. Можна додавати у воду кілька ягідок (брусниця, журавлина), скибочку лимона. Цим ви "розбудите", активізуєте травну систему організму, щоб потім сніданок "звалився" ще в сплячий організм, а поступив в організм, готовий до прийому їжі.

Після фізичних вправ прийміть легкий душ. Звичайно, якщо ви здійснюєте пробіжки, або достатньо інтенсивні гімнастичні вправи, то варіантів щодо включення душа в ритуал ранкових заходів немає. А от якщо обмежуєтеся легкою розминкою в ліжку, то виникають сумніви, а чи потрібен душ після сну? Все-таки потрібен. Адже тіло вночі дихає, шкіра лущиться, пори виділяють піт, жир і вологу, а значить і запах присутній. А ми то хочемо, щоб пахло фіалкою, і на немите тіло наносимо дезодоранти, антиперспіранти, туалетну воду та інше. Часто «букет» виходить не надто ароматний. Так що, - душ, а ще краще контрастний!

Сніданок – це ще одна дуже важлива частина ранкового ритуалу, відмовлятися від нього категорично заборонено. Організм, як грубка, вогонь в якій повинен горіти постійно. Якщо кидати палива занадто мало, або поганої якості, - пічка почне диміти, завдаючи шкоду. Гарячі бутерброди, сирні маси з ягодами, омлети, вівсяна каша з фруктами і ягодами, - вибір сніданку залежить тільки від вашої фантазії, бажання і стану здоров'я. До речі, лікарі вважають, що ранкову трапезу найкраще починати з білка, особливо, якщо вас турбують проблеми зайвої ваги. Так в університеті штату Коннектикут довели, що люди втрачають вагу на 65% швидше, якщо снідають вареним яйцем або яєчнею, а не кавою з булочками. Яйця знижують відчуття голоду і зменшують споживання калорій при інших прийомах їжі. Такий сніданок підтримує енергію в організмі людини протягом усього дня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!