5 ранкових ритуалів, які допоможуть бути продуктивними весь день

4719 0
Аби стандартний робочий день зробити якомога продуктивнішим і максимально оптимізувати робочий час, пропонуємо впровадити в щоденну ранкову рутину п'ять ритуалів. Вони допоможуть прокинутись і отримати позитивний заряд енергії.
Фото: leanitup.com

Фото: leanitup.com

Для більшості людей зараз стало нормою працювати по 40, 50, а то й 60 годин на тиждень. Однак невміння розумно планувати робочий час, а також наявність таких факторів, що відволікають нас від роботи, як інтернет, кава-паузи, обговорення останніх «неробочих» новин з колегами, сприяють тому, що пристойну частину з цих 40, 50, а то і 60 лише з натяжкою можна назвати ефективною. Пропонуємо 5 ранкових ритуалів, що допоможуть змінити цю ситуацію, від видання Клубер.

1. Тренування «7 хвилин»

Саме 7, а не 10 хвилин. Цього часу цілком достатньо, аби підбадьорити свій організм після сну. Комплекси вправ можна знайти і підібрати якісь для себе. Напевно, найоптимальніший ранковий варіант – це тренування, яке так і називається «7 хвилин» (пошукайте в App Store або Google Play).

Воно складається з 12 вправ, які передбачають розминку різних груп м'язів і розраховані рівно на 7 хвилин. Існує навіть мобільний додаток з однойменною назвою, розроблений на основі даного комплексу, який користується неймовірною популярністю.

2. Почніть день з корисного смузі

Ще в ранньому дитинстві всі ми відмінно засвоїли, що сніданок – це основний прийом їжі. Здоровий сніданок забезпечує нас силами на весь день, підвищуючи нашу продуктивність і працездатність. Тому, аби прокинутись, достатньо буде бутерброда, миски пластівців і склянки йогурту.

Проте, якщо хочете, щоб сніданок не просто пробудив організм, але і зарядив енергією і життєвими силами, почніть ранок з фруктово-овочевого смузі. Приготування його займе небагато часу, а ефект буде вражаючим.

Як варіант, змішайте в блендері апельсин, яблуко, банан, половинку огірка, трохи шпинату, кілька насінин льону, будь-який сік і кілька кубиків льоду. Швидкий і простий спосіб зарядитися енергією готовий.

Читайте також: 8 кроків до успіху. Поради НЛП-практика

3. Виберіть три речі, які потрібно обов'язково зробити впродовж майбутнього дня

Поки готується ваш смузі, можна зробити ще одну корисну справу. Подумайте про те, які три речі вам хотілося б обов'язково зробити у найближчі 12 годин. Звичайно, у ваші плани можуть втрутитися непередбачувані обставини, і не все із запланованого вдасться довести до кінця, але такий план допоможе більш чітко рухатися до виконання завдань.

4. Встановлюйте терміни для реалізації задач

Одна з помилок багатьох людей – це те, що вони планують список справ, не вказують при цьому, скільки часу на реалізацію кожної справи з цього списку вони собі дають. Як показує практика, наявність дедлайнів стимулює людей до того, щоб їх дотримуватися і тим самим підвищує ефективність робочого процесу.

Оптимально передбачений вами час збільшити на 33%, це підвищить ймовірність виконання завдання в поставлений термін.

Якщо реалізація якогось проекту – справа не одного дня, то краще розбити такий проект на частини. Одну частину використовуйте для реалізації, а ті, що залишилися – для планування. Ця проста стратегія допоможе сфокусуватися на пріоритетних завданнях і не відволікатися на несуттєві дрібниці.

5. Практикуйте післяобідні професійні медитації

Використовуйте перші 15 хвилин після обідньої перерви в якості своєрідної професійної медитації. Відійдіть від свого комп'ютера або просто вимкніть його, якщо є така можливість, усамітніться, і проаналізуйте, що у вас на сьогоднішньому порядку денному.

Перегляньте список, який ви складали зранку. Ви рухаєтесь за графіком, випереджаєте його або ж навпаки не вкладаєтесь? Якщо бачите, що не встигаєте, зрозумійте, що стало причиною і що допоможе вам повернутися в потрібний ритм і залишатися продуктивним до кінця дня.

Спробуйте попрактикувати ці нескладні ритуали хоча б протягом тижня. Ви будете здивовані результатами!

Читайте також: 6 порад, як підвищити свою працездатність і продуктивність


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!