5 результатів мінських домовленостей

5054 0
У ніч із 11 на 12 лютого у Мінську тривали переговори щодо врегулювання збройного конфлікту на Сході України. Розмова між сторонами тривала більше 13 годин. За столом переговорів зустрілись очільники України та Російської Федерації. Також на перемовинах були присутні канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд, котрі представляли позицію ЄС, яка максимально наближена до позиції Президента України. Як повідомляє Європейська Правда, перемовини намагались зірвати представники сепаратистів, але вони все ж відбулись. Tvoemisto.tv пропонує 5 основних тез про владнання конфлікту, погоджених "нормандською четвіркою".
фото: 24tv.ua

фото: 24tv.ua

1. Контактна група у Мінську домовилася про виведення іноземних війські з території України. За  словами Президента України Петра Порошенка, українські прикордонники повинні відновити контроль над державним кордоном до кінця 2015 року.

2. Досягнута домовленість про звільнення льотчиці Надії Савченко. Раніше 10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту. Петро Порошенко заявин на прес-конференції у Мінську про те, що Савченко звільнять, проте наразі про конкретні числа не йдеться.

3. Президент Петро Порошенко заявив, що досягнута домовленість про звільнення всіх полонених протягом 19 днів. Про це він заявив на прес-конференції в Мінську за підсумками переговорів "нормандської четвірки".

4. Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню з 15 лютого. Про це заявляють обидві сторони перемовин.

5. Голови, так званих, ДНР і ЛНР підписали запропонований "нормандською четвіркою" документ щодо врегулювання ситуації на сході України. Про це заявив Плотницький, лідер «ЛНР». У свою чергу, глава "ДНР" Олександр Захарченко повідомив, що пункти документа, підписаного учасниками контактної групи, вимагають додаткового узгодження. При цьому він зазначив, що "завдяки гарантіям президента Росії, канцлера Німеччини і президента Франції ми підписали сьогодні угоду, яка, як ми сподіваємося, покладе край бойовим діям і дозволить ДНР і ЛНР зайнятися мирним будівництвом на благо нашого народу".

Із фотографіями повного тексту документа «нормандської четіврки» можна ознайомитись тут.

За інформацією УНІАН.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!