Де знайти рецепти на щодень: 5 «родзинок» кулінарної книги Андрія Талєрки

3590 1
Дизайнер, блогер та кулінар-аматор Андрій Талєрка після переїзду до Львова видав українською мовою свою книгу «Як навчитися готувати не за книжками. Відеорецепти на кожен день». Книгу можна назвати кулінарним щоденником, адже в ній за порами року об’єднано 365 рецептів. Ще одна особливість – наявність QR-кодів (посилань), які ведуть до відеорецептів на блозі автора. Андрій Талєрка розповів Tvoemisto.tv про те, як виникла ідея поєднати книгу і блог, як цим може скористатися читач та чому традиційна кухня різних країн розширює кругозір.
фото: facebook, www.youtube.com

фото: facebook, www.youtube.com

 «Коли я подорожую, то обов’язково цікавлюся місцевою кухнею. Жити в будь-якій країні та ходити їсти в піцерію (якщо це не Італія) – дивно. Десять років життя я витратив на те, аби вивчати традиційну кухню різних країн. Однак, якщо ти хочеш навчитися готувати, то варто починати зі своєї рідної, а вже потім – опановувати кухню країн світу. Кухня дозволяє краще зрозуміти культуру іншого народу. Вона допомагає ставати більш толерантними й терпимими. Навіть у політичному сенсі», – розповідає Андрій Талєрка.

Андрій Талєрка (справжнє ім’я – Андрій Азаров) народився в Білорусі. Багато подорожував світом. Певний час жив у Росії. Тоді й створив та почав наповнювати свій блог з відеорецептами, який набував дедалі більшої популярності, після чого Андрій Талєрка видав першу книгу. «Під впливом Майдану я переїхав до Львова й подумав, що було би логічно зробити таку ж книгу українською мовою. Під час презентації книги Ігоря Лиля та Всеволода Поліщука «Львівська кухня» я познайомився з Олександром Красовицьким, директором видавництва «Фоліо». Він сказав, що готовий поборотися за право видати мою книгу. У підсумку так і сталось», – розповідає Андрій Талєрка та пояснює, чому його книгу та блог можна вважати особливими.

1. Книга = кулінарний щоденник + посилання на блог.

У цій книзі 365 рецептів зібрані разом за сезонами року. Це робить книгу кулінарним щоденником. У свою чергу, 365 посилань (QR-кодів) ведуть на 365 відеорецептів на сайті автора – talerka.tv. Рецепти написані простою і лаконічною мовою, а відео демонструє всі деталі приготування, тому книга й блог можуть зацікавити як професіоналів, так і початківців-аматорів.

2. Рецепти складені розумно і «дбайливо».

Як зауважує автор, відбираючи рецепти для кожного сезону, місяця, головних свят і вихідних, він намагався розмірковувати наче дбайлива господиня: продукти, придбані заздалегідь на тиждень, ніби «переходять» від рецепту до рецепту. Наприклад, яловича вирізка. Достатньо придбати цілий шматок і щодня готувати за новим рецептом. На блозі рецепти також погруповані й за континентами та країнами світу.

3. Рецепти підібрані для кожної пори року.

«Сторінки в книзі не пронумеровані, натомість я послуговуюсь датами й місяцями, що відповідають сезону приготування кожної страви. Особливість цієї колекції в тому, що рецепти в ній підібрані відповідно до сезонності продуктів, характерних для Східної Європи. Це означає, що взимку не доведеться сушити мізки над тим, де знайти свіжі помідори або бурякову гичку. Принцип, за яким зібрані рецепти, відрізняє книгу від мільйонів інших», – каже Андрій Талєрка.

4. QR-коди, які ведуть до відеорецептів.

Кожна сторінка книги з рецептом містить свій QR-код, скануючи котрий, планшет або смартфон автоматично завантажує потрібну сторінку сайту з відеоінструкцією.

5. Перевірені часом рецепти.

«Я не професійний кухар, а навчився цього самостійно. Я самоук і практик», – характеризує себе автор. «Мені знадобилося десять років на збір, аналіз інформації та практику на кухні. Протягом цих років також вчився розуміти суть того, що роблю. І досі вчуся: читаю книги, дивлюся відео, спілкуюся в кулінарних спільнотах із такими ж любителями, як сам. Але моїх експериментів чи вільних трактувань у цій книзі немає. Ви знайдете тут лише традиційні рецепти, перевірені часом і особисто мною», – додає Андрій Талєрка.

На партнерських умовах

Розмовляла Юлія Сабадишина

18 Жовтня, 2016 19:45
Feedme.com.ua Приглашаем Вас на кулинарный сервис продажи готовых блюд через Интернет!
Feedme.com.ua - это первый кулинарный сервис, который объединяет людей, которые любят готовить и тех, кто любит покушать.
Теперь каждый человек, который готовит, может получать еще и дополнительный заработок!
Для этого достаточно:
1. Зарегистрироваться на Сервисе,
2. Добавить блюда, которые вы умеете готовить,
3. Получать заказы от людей в Вашем городе!
Тут готовят и продают борщ, суп, салаты, закуски, шницели, отбивные, котлеты, торты, печенье, кексы, суши, пиццы, консервацию и многое другое.
Повара по всей Украине уже присоединяются к нам!
Регистрируйся и ты - feedme.com.ua!
Готовь и зарабатывай!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!