5 семінарів та лекцій у Львові найближчим часом

2617 0
В останні дні 2014 року львів'яни можуть дізнатись більше про архітектуру Львова, гендерну нерівність в СРСР та сітчастокрилих. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із оглядом найближчих лекцій та семінарів у місті та обрати собі щось до смаку.
Фото: uastudent.com

Фото: uastudent.com

Лекція Юрія Бірюльова "Романтизм у мистецтві Львова"

17 грудня 2014, 19:00, вул. Коперніка, 40а, Палац Сапєгів.

На лекції доктор мистецтвознавства Юрій Бірюльов розповість про прояви естетики романтизму в мистецтві Львова: архітектурі, скульптурі, малярстві та рисунку 1830-х – початку 1870-х років.

Ця зустріч послідовно продовжить цикли лекцій Юрія Бірюльова попередніх років в "Арт-Ключі" – про львівську архітектуру та образотворче мистецтво бароко і класицизму.

Семінар "Міщанка" та "обиватєль"

18 грудня 2014, 17:00, вул. акад. Богомольця, 6, Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Багато хто знав її особисто. Ту жінку, що стояла в чергах радянських магазинів. Цього разу розповідатиме професорка Донецького університету Олена Стяжкіна. Тема виступу – "Міщанка" та "бєздуховний обиватєль": ґендерні аспекти радянської повсякденності (середина 1960 – середина 1980 рр.)".

Ця тема є одним з фокусів дослідження, яке докторка історичних наук та професорка кафедри історії слов'ян Донецького національного університету Олена Стяжкіна опублікована у 2013 році під назвою "Людина радянської провінції: освоєння (від)мови".

Вхід вільний

Науково-популярна лекція "Золотоочки і Мурашині леви: хто вони?"

22 грудня, 15:00, вул. Театральна, 18,  Державний природознавчий музей

Хочете дізнатись які таємниці приховують сітчастокрилі на візерунках своїх крилець і як вони можуть зробити наші фрукти смачнішими? Завітайте на відкриту лекцію "Золотоочки і Мурашині леви: хто вони?" від аспірантки Державного природознавчого музею Ганни Середюк.

 В понеділок львів'яни мають змогу прийти до Наукового горища Державного природничого музею і подивитись на світ очима сітчастокрилих, яких у них до речі в рази більше ніж у людей.

Практичний семінар "Майстерня різдвяної листівки"

21 грудня 2014, 11:00, вул. Устияновича, 10, Художньо-меморіальний музей Леопольда Левицького.

Учасники семінару матимуть змогу ознайомитись із історією листівок та їх "національністю". Створити святкову поштівку своїми руками. Такий подарунок завжди буде безцінним для близьких, адже зберігатиме тепло ваших рук і щирість та любов вашого серця.

Організатори обіцяють, що присутні на семінарі зможуть виготовити графічні листівки на справжньому друкарському ручному пресі Леопольда Левицького, який знаходиться в експозиції Музею, дозволить кожен відбиток зробити особливим, неповторним та живим, чого не можна досягнути цифровим способом.

Вартість залежить від обраних матеріалів та кількості листівок.

Презентація проекту "Інформаційна база даних "Міські голови Львова"

25 грудня 2014, 16:00, вул. акад. Богомольця, 6, Центр міської історії Центрально-Східної Європи.

На презентації проекту кожен бажаючий зможе дізнатись багато нового і цікавого про колишніх очільників Львова , оцінити як місто змінилось за роки головування тієї, чи іншої особи і висловити свої пропозиції щодо вирішення конкретних проблем.

Проект передбачає укладення повного переліку керівників Львова від перших історичних відомостей про місто в ХІІІ столітті до сьогодення, а також створення відповідної цифрової бази даних на веб-сторінці проекту Центру міської історії "Інтерактивний Львів". Задум полягає в тому, аби створити джерелознавчі передумови для вивчення досвіду управління Львовом, проектуючи його на роль особистостей та з урахуванням різноманітності й, водночас, цілісності історичного процесу. А також популяризувати Львів як міський осередок, в якому протягом століть стикалися і взаємодіяли різні історико-правові та культурні традиції.

Вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!