5 тез до українців від мислителя Адріана Сливоцького

3412 1
Адріан Сливоцький – єдиний українець, який двічі входив до топ-50 бізнес-мислителів світу та визнаний одним з кращих бізнес-консультантів сучасності. Tvoemisto.tv відібрало для вас кілька тез із його натхненної промови під час курсу «Місія нездійсненна» у Львівській бізнес-школі УКУ.
фото: lvbs.com.ua

фото: lvbs.com.ua

1. Ми усі живемо у стані війни і непевності. Я кланяюся нашим воякам. Вони борються не за ту Україну, якою вона була вчора, а за Україну майбутнього. А яка це буде Україна, як будуть думати про нас, - це залежить від нас: від нашої праці, смислу, візії, наполегливості й проривів. Це залежить від праці у сфері створення динамічних нових ділових моделей та привабливих брендів для компаній і країни. Варто разом працювати над важливим проектом: створити першу у світі Школу бізнесу, у якій головним рушієм будуть студенти.

2. Ми маємо докладати усіх зусиль, аби через сім років стати найбільш економною і найкращою бізнес-школою не в Україні, не у Європі, а в цілому світі. Стенфорд, стережись! Я маю до Стенфордської школи бізнесу (Каліфорнія, США) колосальну і глибоку повагу. Ця школа створила глибинний зв’язок із докорінною глибинною громадою. Вони зробили можливою унікальну співпрацю між академіками та практиками і, як наслідок, створили двигун економічного розвитку, який ми всі називаємо selikan walley.

3. Ми всі маємо вважати Стенфорд золотим стандартом, до якого ми хочемо дорівнятися і який можемо перевищити. Це дуже складно, але це необхідно нам, адже змусить нас думати і діяти інакше. Ми маємо шукати серед нас наступного Стіва Джобса. Ми потребуємо нових Інґвара Феодора Кампрада (засновник IKEA), Ларрі Пейджа (засновника  Google), Амансіо Ортеги (засновника бренду Zara). Серед львів’ян ми шукаємо наступного Лі Куа́н Ю – чоловіка, який за три десятиліття перетворив Сінгапур на п’ятимільйонну місто-державу, що є взірцем для цілого світу інтелігентного, чесного, публічного управління на користь громадян.

Читайте також: Адріан Сливоцький. 5 фактів про одного з кращих бізнес-мислителів світу

4. Я шукаю наступну Опру Уінфрі – успішну жінку в бізнесі. Вона мусила ціле життя боротися проти упереджень, але починаючи із нічого, вона розвинула 500-мільйонне підприємство і сьогодні творить школи в Америці, Африці та цілому світі. Я шукаю наступного Майкла Блумберга, який розбудував феноменальне підприємство, потім відбудував на здорових основах велетенське місто і у 73 роки повернувся до свого підприємства, щоб далі його розвивати й посилювати свій бренд. Я шукаю нового Джонса Хопкінса –  чоловіка, який для своєї школи Johns Hopkins University пожертвував 1 мільйон доларів.

5. У нас це тільки початок. Ми почали від часів Іліади. Ми шукаємо наших героїв, тому що вони нам потрібні. Герої не лише військові, але також будівники та творці. Але особливо ми потребуємо героїв типу Одіссея, хто своїм тонким прагматичним мисленням і сфокусованою дією змінив стан речей. А ще - таких героїв, як Давид. Ми не Голіаф, ми є Давидом. Він чудово розумів, що він – не найсильніший. Він був охоплений страхом, тому що у повній мірі усвідомлював величину свого завдання, але також був впевнений, що його справа є праведною. Також він мав глибоку непохитну віру. Не вірите? Подивіться довкола себе. Україна воскресне, тому що ми будемо над цим працювати. І ніхто не зможе нас стримати від цього: від цієї праці, цієї візії, цієї мрії.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
7 Травня, 2015 09:17
Петро виправте selikan walley на silicon valley
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!