5 тез Олега Скрипки про Україну після Майдану

2753 0
Майдан та війна змінили українців в кращу сторону і об’єднали народ. Позитивні зміни, які відбуваються зараз в країні, можна побачити навіть на прикладі недавніх парламентських виборів. Своїми думками про ситуацію в Донецьку, цінність миру та стиль одягу українців поділився у студії Tvoemisto.tv фронтмен гурту «ВВ» Олег Скрипка.

1. Війна змінила нас в кращу сторону. Після Майдану люди стали добрішими, добросердечними, швидше включаються в ті процеси, які спрямовані на об’єднання, допомогу, побудову майбутнього суспільства. Ми стали розумнішими.

2. Я дуже задоволений тим, як пройшли парламентські вибори. У нас був серйозний вибір демократичних сил, вони поділилися, але їх була переважна більшість. І хоча «регіоналів» буде досить багато, це нормально, бо зміни відбуваються не так швидко.  Вперше до парламенту нарешті не пройшла Комуністична партія. Наступні вибори будуть ще кращими. Вже зараз зміни очевидні.

3. У Донецьку багато наших людей. Багато хто виїхав, але багато українців залишилося. Не треба про них забувати. Все одно ця земля наша і вона до нас повернеться. Ситуацію, яка є зараз в країні, я сприймаю як хворобу. Моя думка така – якщо ми не вкладали гроші в культуру, тепер будемо вкладати в бронежилети. Якщо ти не опікуєшся своїм тілом, воно хворіє. Хвороби нам даються, щоби видужати, вони очищують. Ця війна дана нам на очищення, щоб ми були завжди напоготові.

4. Зараз ми оцінили ту країну, яка була у нас раніше.  Зрозуміли цінність миру, доброго слова, музики. Коли війна закінчиться, ми довго будемо про це пам’ятати і це буде нас тримати.

5. У плані моди на патріотичний одяг, люди стали більш стильними і почали краще одягатися. Найгірше, що було  з вишиванкою, сталося у радянські часи – з’явився шароварний стиль.  Зараз він відходить геть. Люди імпровізують, у них з’явився смак – вони модернізують традиційні строї і в результаті одягаються красиво. Навіть на ринках можна знайти дуже гарні речі.

Детальніше дивіться у відеозаписі розмови.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!