5 вистав, які треба побачити у львівських театрах у новому сезоні

5976 0
У театрах Львова стартують нові сезони. Цього разу особливу увагу театрали приділяють святкуванню 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка, але не тільки.
Фото: cultradio

Фото: cultradio

Tvoemisto.tv обрало 5 вистав, які варто побачити у львівських театрах найближчим часом.

1.      «Запорожець за Дунаєм» покажуть до 150-річчя української опери 25 серпня о 18:00 в Оперному театрі. У творі зображен нелегка українська доля на чужині, що переплітається із коханням. Однією із фінальних пісень є відома патріотична пісня «Блаженний день, блаженний час».

2.      Під гаслом «Шевченко - Шекспір - музика: великі нас об’єднують» відкриють 115-ий творчий сезон у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. 29 серпня тут поставлять оперу «Бал-маскарад» Джузеппе Верді .

3.      «Так сказав Заратустра» можна переглянути 31 серпня та 28 вересня о 19:00 у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса. Драматург Клім та режисер Володимир Кучинський намагаються театральними засобами осмислити кризу українського суспільства, пропустивши свої думки крізь призму одного з найвідоміших європейських філософських творів «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше.

4.      7 вересня о 18:00 вистава «Назар Стодоля» відкриє 97 театральний сезон в Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької. «Назар Стодоля» режисера-постановщика Федора Стригуна розповість про пошук людини перш за все в собі, про вибір, боротьбу, війну та протистояння, а головне - про любов. Творити новий світ слід починати із самих себе. Прес-секретар театру Олеся Галканова також зазначає, що цей сезон починають із творів Шевченка, адже він як ніхто розумів, що таке Україна, і ким є українці.

5.      Прем’єри «Блюз розбитих сердець» Анастасії Непомнящевої за п’єсою Т. Вільямса «Чудова неділя для пікніка» та «Вівісекція» Олексія Коломійцева  - те, що чекає на шанувальників театру в Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки. Відкриття нового театрального сезону відбудеться 6 вересня постановкою «DIVKA» за п’єсами «Наталка Полтавка» І.Котляревського та «Дівка на виданню» І. Озаркевича. З нового сезону усі вечірні вистави відбуватимуться о 19:00. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!