На правах реклами

5 якостей, якими треба володіти, аби розпочати IT-кар’єру

9136 0
Як потрапити в індустрію технологій і побудувати кар`єру, що допоможе стати успішним програмістом? Який напрямок обрати і як здобути корисні навики і знання, необхідні для старту в IT? Про все це на відкритій зустрічі у Львові розповів Микола Бобошко, керівник провідного українського центру з підготовки IT-спеціалістів QALight.

1.      Англійська мова має бути на рівні Upper Intermediate і вище.

Один з кроків працевлаштування – співбесіда, яка має декілька етапів.  Завжди один (а іноді і всі) з них роботодавці проводять англійською мовою. Окрім цього, будь-яка IT-спеціальність потребує постійного спілкування з іноземними замовниками, обробки великого масиву інформації. Англійською мовою написана чи не вся професійна література.

А тестувальники (спеціалісти, які тестують програмне забезпечення та виявляють у ньому помилки), наприклад, ще й працюють з вимогами, інструкціями. Звичайно ж, написані вони теж англійською.

2.      Уявлення про обмеження щодо віку IT-спеціаліста – хибні. Головне – бажання.

Немає різниці, в якому віці розпочинати кар’єру в IT – у 20 чи 50 років. І, за словами Миколи Бобошка, випускники тренінг-центру QALight щодня це підтверджують – вони реалізують масштабні проекти, працюють у топових міжнародних IT-компаніях, зокрема у EPAM Systems, Lohika та багатьох інших.  Цікаво і те, що люди, які вже мають професійний досвід у своїй сфері, краще розуміють ті чи інші процеси. Вони звикли до щоденної наполегливої праці над собою.

3.      Не обов’язково мати технічну освіту, щоб працювати в IT-сфері.

Досвід показує, що найкращими тестувальниками, девелоперами і топ-менеджерами в IT-компаніях часто є люди нетехнічних спеціальностей. Власне, щоб стати кваліфікованим фахівцем з тестування програмного забезпечення, достатньо закінчити стаціонарні навчальні чи онлайн-курси.

«Ми вважаємо, що значна перевага QALight, окрім ґрунтовної навчальної бази, - це можливість отримати досвід роботи на реальних проектах. Маємо домовленості з міжнародними компаніями-партнерами, продукти яких тестуємо. І це один з факторів, чому наші випускники по завершенні навчання успішно працевлаштовуються»,  - зазначає Микола Бобошко.

4.      Потрібно постійно знаходити  і читати професійну літературу.

Постійне самовдосконалення – це обов’язкова складова успішної кар’єри. Якщо людина хоче стати фаховим IT-спеціалістом, має постійно шукати і читати професійну літературу з програмування, тестування тощо. А таких книг – достатньо. Серед них –  «Тестування програмного забезпечення» Сема Канера, Джека Фолка та Енга Кека Нгуена.

 «Цю книгу ми рекомендуємо до обов’язкового прочитання всім нашим студентам. Її сміливо називаємо «Біблією тестування», - розповідає Микола Бобошко.

5.     Гнучкість і плідна праця.

«Увійти в IT легко, але працювати далі –  буде складно», - пояснює Микола Бобошко.  Напрямок тестування програмного забезпечення відчуває потребу у кваліфікованих кадрах. Аби професійно розвиватися, тестувальнику необхідно паралельно здобувати знання з баз даних, операційних систем, комп’ютерних мереж тощо. І якщо людина готова щоденно працювати над собою – успішний старт і кар’єра в IT їй забезпечені.

До речі, QALight відкриває своє представництво і у Львові. На початку вересня тут стартує декілька навчальних курсів. Детальніше про них можна дізнатися на сторінці QALight та у Facebook.

Адреса та контактна інформація тренінг-центру: м. Львів, вул. Ліська, 16, каб/оф. 405 (Львівський інститут менеджменту); тел.: 097 975 90 90,  093 975 90 90,  066 975 90 90.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!