5G в Україні. Кабмін затвердив план дій щодо підвищення якості мобільного зв'язку

1578 0
Планують впровадити європейські підходи інформування користувачів стосовно рівня якості голосового зв'язку, sms-повідомлень і мобільного доступу до інтернету.
Ілюстративне фото: computerra

Ілюстративне фото: computerra

Кабмін на засіданні 30 вересня затвердив план щодо підвищення якості мобільного зв'язку, який передбачає впровадження стандартів ЄС. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі премєр-міністр України Денис Шмигаль.

«Йдеться про імплементацію європейських підходів щодо якості мобільного зв'язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану стануть положення, які дадуть змогу в подальшому впроваджувати в Україні технологію 5G», – пише прем'єр.

Читайте також: Українські дороги планують обладнати 5G-мережею

Відповідно до розпорядження, у межах плану хочуть впровадити європейські підходи інформування користувачів стосовно рівня якості голосового зв'язку, sms-повідомлень і мобільного доступу до інтернету.

Окрім цього, впровадять ряд стандартів у галузі мобільного зв'язку для того, аби гармонізувати українське галузеве законодавство до Європейських стандартів ETSI (що стосується 5G-зв'язку – до кінця 2022 року) та додати нові конвергентні рішення взаємодії мереж мобільного і фіксованого зв'язків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!