63% українців підтримують ідею розриву зв'язків із російською православною церквою

1927 0
Не підтримують цю ідею – лише 10%.
Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою. Не підтримують цю ідею – лише 10%. Про це свідчать результати опитування соціологічної агенції «Рейтинг», яке провели 8-9 березня 2022 року.

Ще 18% відповіли що їм байдуже, 9% – не змогли відповісти. Серед прихожан УПЦ московського патріархату також більше половини підтримують розірвання зв’язків з РПЦ, чверть кажуть що їм байдуже і лише 13% з них проти розриву. 

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 1200 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Також нагадаємо, що сьогодні, 2 березня, католики у всьому світі поститимуть у намірі миру в Україні, відповідаючи на заклик Папи Франциска. Сьогодні у римо-католиків Попільна середа, яка знаменує початок Великого посту.

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!