«64% впевнені, що повернуться». В Польщі провели опитування серед українських біженців

1909 0
Більшість із них приїхала в Польщу разом із дітьми (71%). Вищу освіту має 69%.
Фото: Главком

Фото: Главком

Українські біженці у Польщі, які вже знайшли роботу, мають намір повернутися додому. Лише 6% опитаних заявили, що хочуть назавжди залишитись  в іншій країні.

Це випливає із даних соціологічного дослідження, яке провела Міграційна платформа EWL, пише Businessua.

Зі всіх опитаних 64% впевнено заявляє, що повернуться в Україну. Варто зазначити, що 95% біженців – жінки.

Більшість із них приїхала в Польщу разом із дітьми (71%). Вищу освіту має 69%. Найчастіше українки знаходять роботу у сфері послуг, готелях, торгівлі, громадському харчуванні, промисловому виробництві.

Ще одна тенденція: українські біженці у Польщі активно вивчають мову. Якщо раніше не знали польської мови 66%, то зараз цей відсоток знизився до 43%. Ситуація значно змінилася із початком повномасштабної війни.

Раніше більшість українців працювали у Польщі на будівництві, промисловому виробництві, логістичних складах, транспортній сфері.

Зазначимо, на соціальні виплати в Польщі мають право українці, які перебувають на території країни. Якщо ж українець одержує виплату після повернення додому, польське управління соцстраху вимагає віддати гроші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!