6 гривень за 100 км: українець створив унікальний електромобіль

2905 0
Інженер-механік Денис Лук’яненко з Івано-Франківська самотужки зібрав простий двомісний електромобіль, заряду якого вистачає на 50 кілометрів.
фото: watcher.com.uа

фото: watcher.com.uа

«Мене лише один раз зупиняла поліція. Я себе досить упевнено почував, але все одно якось неприємно. Я вже думав зараз будуть розпитувати, документи проситимуть… А вони просто спитали, чи можна сфотографуватися», – розповідає Денис.

Читайте також: Львів'яни та їх транспорт: Перша Tesla у Львові

У спадок від діда Денис отримав «Жигулі». Він був задоволений, але авто ламалося й постійно доводилося проходити техогляди. Денис довго думав над тим, як створити власний електромобіль. Зрештою вирішив реалізувати ідею на основі велосипеда з фанерними елементами. «99% електрокара – це моя фантазія. Основний ідейний натхненник – мій тато. Я знав, що і як робити, але мені не вистачало його копняка», – ділиться винахідник.

Потужність двигуна електромобіля – 1 кіловат. Його літієво-залізо-фосфатний акумулятор забезпечує до 50 кілометрів руху. «Догляду електрокар потребує мінімального. Спочатку він часто ламався, але це нормально. Прототип мусить ламатися», – розповідає Денис.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

На професійних форумах чоловік спілкувався з колегами-винахідниками, щоб вирішити проблеми, які у нього виникають із авто, але часто наштовхувався на критику. «За 20 років по вулицях їздитимуть поодинокі автомобілі на бензині», – попри все прогнозує винахідник.

За матеріалами Watcer.ua, сюжет ТРК «Вежа».

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!