6 лайфхаків, що допоможуть зробити день продуктивнішим

7212 0
Продуктивність – це не про те, як багато роботи ви зробили. Це про важливість завдання і найбільш ефективний спосіб його виконання. Пропонуємо 6 легких методів, які допоможуть зробити робочий день більш продуктивним.
Фото: keepinspiringme.com

Фото: keepinspiringme.com

Щоб бути продуктивним, ви маєте: «Визначити найважливіше. Cкоротити все інше» (Лео Бабаута). Наприклад, ви могли би бути найкращим автором імейлів у світі, розсилаючи більше 100 електронних листів щодня. Але якщо ніхто їх не читає, яка суть?

Ось 7 простих лайфхаків, які допоможуть вам бути більш продуктивними на роботі та вдома:

Налаштуйте свій настрій. Ваш настрій має величезний вплив на продуктивність. Коли ви спокійні й зібрані, легше сконцентруватися й пережити робочий день, виконуючи впродовж нього купу завдань. Робіть все що можете, щоб підняти собі настрій, як тільки прокидаєтеся. Слухайте мотиваційну пісню, гарно снідайте. Якщо треба, ігноруйте вхідні листи й просто виконуйте рутинні завдання у першій половині свого дня. Рутина допомагає нам почуватися впевнено й розслаблено!

Читайте також: 7 речей, які успішні люди роблять до 7:30 ранку

Ігноруйте вхідні листи якомога довше. Це може прозвучати ексцентрично, але подумайте про це. Листи на вашому мейлі вже готові відволікати. Замість того, щоб сфокусуватися на роботі, ви будете думати, як багато імейлів там є і як довго доведеться на них відповідати, переживаючи про пріоритети й проблеми інших людей. За словами деяких експертів, постійна перевірка вхідних листів – найпопулярніша і найбільша причина зниженої продуктивності.

Знайте час, коли ви на піку енергії, і використовуйте його на повну. Кожен з нас має щоденне «вікно», коли ми знаходимось на підйомі. Воно може варіюватися з дня на день, але можна визначити години, коли ви виконуєте роботу найкраще (що може бути навіть не вранці!). Складайте розклад на день відповідно до цього.

Фото: keepinspiringme.com

Не робіть щось неправильно з самого початку з чиєїсь вини. Коли ви отримуєте розмиті інструкції або прохання, що ви робите? Ви можете думати, що маєте бути більш тямущими й впоратися із завданням якомога краще, можете переживати про те, що здастеся дурними або повільними, якщо зупинитесь і поставите питання. Зрозумійте, що чим довше ви виконуєте роботу, тим більше грошей втрачає роботодавець. Немає нічого гіршого, ніж робити щось двічі. Тому питайте й просіть пояснень.

Плануйте завтрашній день сьогодні. Знаєте, що справді сповільнює? Прокидатися зранку, сідати за роботу й витрачати півгодини, намагаючись визначитись із завданнями на день, з чого варто почати і що потребує втручання! Використайте пару хвилин в кінці робочого дня, щоб спланувати, що треба зробити завтра. Більшість людей найкраще працюють зранку, тож не відволікайтеся на зайві завдання!

Фото: keepinspiringme.com

Уникайте неважливих завдань. Успішні люди можуть не тільки добре впоратися з надважливими завданнями, а й знають, яких з них треба уникати. Інколи ви мусите виконати другорядні речі впродовж робочого дня, але часто можете просто позбутися їх. Як? Не бійтеся підійти до начальника й пояснити, чому певне завдання є не настільки важливим. Будьте впевненими й не говоріть це як скаргу. Просто поясніть альтернативний підхід, який допоможе використовувати час ефективно й підвищити свою продуктивність.

Джерело: keepinspiring.me

Переклала і опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!