6 міфів про безпліддя, які варто спростувати

3580 0
Замість обстежитися та виявити причину безпліддя деякі жінки йдуть «простішим» шляхом – слухають поради подруг та придумують причини безпліддя, які часто не мають жодного медичного підґрунтя. Анжела Диба, акушер-гінеколог, головний лікар медичного центру «NOVO» розповіла Tvoemisto.tv про найпоширеніші міфи, які варто спростовувати.

– Безпліддя існує тільки жіноче. (На жаль, від цієї проблеми страждають і чоловіки. Сьогодні чоловіче непліддя стає на один рівень з жіночим і в 45% випадків саме проблеми чоловіків є причиною бездітності пари)

– Безпліддя передається спадково. (Насправді, якщо у родині по жіночій лінії у когось і було безпліддя, це не означає, що ситуація повториться з вами).

– Безпліддя є наслідком конфліктів груп крові.

– Якщо жінка абсолютно здорова, це не означає, що вона не може бути безплідною.

– Проблеми з менструальним циклом також не є абсолютною причиною відсутності вагітності.

– Стрес є причиною безпліддя. (Насправді часто стрес є наслідком невдалих спроб зачати дитину).

                              

Детальніше ви можете прочитати у матеріалі від Tvoemisto.tv: Як у Львові помолодшало статеве життя і чому кожна п’ята пара – безплідна

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!