6 порад успішних людей, що варто робити перед сном

16939 0
Важливо починати свій день правильно. Не секрет, що ранкові процедури задають тон на весь день. Однак те, як закінчується робочий день - теж відіграє величезну роль. Люди, які вміють відпочивати, розслаблятися та робити приємні ритуали вечорами - відновлюють таким чином свої сили.
Фото: aceshowbiz.com

Фото: aceshowbiz.com

Успішні люди, як ніхто інший, знають, як провести вечір так, щоб ранок нового дня був неперевершеним. Вечірні звички відомих людей зібрав портал Так просто.

1. Читання книг

Якщо хочете мати тренований мозок і хорошу пам'ять - читайте. Великий шанувальник читання - Білл Гейтс, впевнений, що щоденне читання перед сном рятує його від стресів. Він читає багато - мінімум годину в день. Процес читання допомагає абстрагуватися від турбот, заспокоїтися. Занурення в книжкову реальність допомагає психіці людини справлятися з величезним навантаженням. Крім того, запам'ятовування нових слів, які є в книгах, підвищує інтелект і робить людину щасливішою - нове слово в словниковому запасі викликає в мозку таку ж реакцію, як і грошовий виграш.

2. Вечірні прогулянки

Засновник популярного додатка Buffer Джоел Гаскойн - любитель погуляти. Важливо під час вечірніх прогулянок не думати про проблеми. Ходьба збільшує креативність людини, переконаний Джоел. Прогулянки гарантують спокійний сон.

3. Сон без гаджетів

Запорука міцного та спокійного сну - тиша і темрява. Люди, які люблять спати з включеними телефонами, ризикують сильно нашкодити своїй нервовій системі. З цією проблемою зіткнулася Аріанна Хаффінгтон, засновниця одного з найвпливовіших медіа-холдингів в США. Після того, як вона пережила нервове виснаження через велику завантаженість на роботі, Аріанна засинає без телефону. Вона рекомендує щовечора відключати всі пристрої, які можуть відволікати від сну. В іншому випадку наша свідомість навіть у сні не розслабляється, миготливі вогники, підсвідоме очікування нового повідомлення тримають в напрузі втомлену за день психіку.

4. Медитація

Медитація - особливе вміння, цьому потрібно навчитися, бо таке відчуття гармонії з собою і світом неможливо одержати ніяким іншим методом. Опра Уїнфрі практикує медитацію щовечора і радить спробувати це кожному. Завдяки медитації вона розвантажується після дуже щільних трудових днів. Якщо медитація не підходить, можна релаксувати, спостерігаючи за природою. Іноді просто подивитися на небо вже значить знайти внутрішній спокій.

5. Творчість

Відомий дизайнер одягу Віра Вонг щовечора вправляється у вирішенні творчих завдань. Кращий час для того, щоб творити - вечір і ніч, вважає вона. Вночі більше можливостей для творчості, мозок не відчуває обмежень, рамок, він налаштований на нелогічні дії, на відміну від світлого часу доби. Перед сном дуже корисно займатися творчою діяльністю - це значно підвищує самооцінку і відволікає від насущних турбот.

6. Без планування - нікуди

Уміння планувати - запорука успіху. Зібрані та відповідальні люди завжди досягають поставлених цілей. Кеннет Шено, глава American Express, добре вміє управляти своїм часом і перед тим, як лягти спати, він продумує три найважливіших справи, які йому належить зробити вранці. Це дуже допомагає налаштуватися на роботу відразу ж після пробудження. Так само така методика добре допомагає заснути, адже справи заплановані, можна розслабитися.

Фото: telegraf.com.ua, www.imd.org, wallpaperlepi.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!