6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок

2864 0
З настанням зими ми часто відчуваємо уповільнення життя, намагаємося компенсувати брак сонячного світла вітаміном D і настільними лампами. І якщо грудень минає в очікуванні свят, то з їх завершенням і поверненням до звичного способу життя у нас псується настрій. Але є спосіб уникнути зимової нудьги – організувати своє дозвілля так, щоб не занурюватися у меланхолію з усіма іншими.
Фото: Ninian Reid via Flickr

Фото: Ninian Reid via Flickr

  1. Читайте товсті книги, про які всі говорять. Взимку ми відчуваємо себе відрізаними від світу, а актуальний твір допоможе залишатися в контакті з іншими і мати тему для змістовного спілкування. Не любите читати те, чим зазвичай цікавляться оточуючі? Ризикніть і спробуйте хоча б один раз – у кожному разі буде про що перекинутися парою фраз або приєднатися до дискусії, відстоявши свою точку зору.
  2. Підготуйтеся до прийдешньої кінопрем’єри, прочитавши книгу, за якою знято фільм. А потім обговоріть з друзями відмінності під час спільного приготування печива або глінтвейну. Чи може фільм зрівнятися з книгою? Або, можливо, книга програє?
  3. Відвідуйте різноманітні книжкові заходи. Ви будете здивовані, скільки всього відбувається, але не рекламується належним чином. Ходіть на презентації нових видань, на тематичні читання, відвідайте книжкову кав’ярню, побувайте в бібліотеці або потиняйтеся книгарнею.
  4. Організуйте книжковий клуб і посиденьки. Зберіться з декількома друзями і обговоріть книги, які ви так і не змогли дочитати. Або задайте в Facebook новий #challenge. Поговоріть з малознайомими людьми про улюблені твори або укладіть парі на прочитання найтовстішої або найдивнішої книги.
  5. Дістаньте з полиці колекцію книг із саморозвитку або кулінарії, які ви придбали, але так і не спромоглися використати за призначенням. Виконайте завдання за однією з них або приготуйте вечерю за обраним випадковим чином рецептом. Навчіться з їх допомогою робити щось нове, наприклад, сплетіть шарф і подаруйте людині, яка цього не очікує. Такий крок буде додатковим приводом для спілкування.
  6. Прочитайте книгу нового жанру або незвичайного формату викладу. Нехай це буде поезія чи графічний роман. Або невелика розповідь мовою оригіналу. У якомусь літературному журналі ви точно знайдете багато нового.

Джерело: Yakaboo.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!