6 вулиць Львова, де водії авто найбільше заважають руху трамваїв

1977 0
У Львові поменшало випадків невдалого паркування автомобілів на трамвайних коліях чи у безпосередній близькості до них, за літо зменшилися. За три місяці літа зафіксовано лише 10 таких випадків, при цьому загальний час затримки руху склав 8,5 годин. Однак у міст залишаються вулиці, де водії не зважають на громадський транспорт, кажуть в ЛКП «Львівелектротранс».
Фото: Serg Bobra

Фото: Serg Bobra

«Проблемними вулицями, де власники авто вперто не хочуть поважати час наших пасажирів та львівські трамваї», є вул. Івана Франка, вул. Русових, вул. Гонти, вул. Чупринки, вул. Личаківська та вул. Замарстинівська, кажуть в ЛКП.

Влітку поменшало і зіткнень автомобілів на трамвайних коліях. Таких випадків було 61. При цьому, сумарно трамваї та їх пасажири втратили майже три з половиною доби (81 година 58 хвилин) через такі інциденти, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Мабуть, варто вносити зміни до відповідальності за вчинення ДПТ на трамвайних коліях, адже саме в таких випадках законом визначена перевага електротранспорту у русі, впирається у довгу процедуру оформлення самого ДТП. Окрім цього маємо окреме прохання до усіх учасників руху: якщо раптом побачите авто, припарковане на або у безпосередній близькості до трамвайної колії, не чекайте, коли зупиняться трамваї – одразу ж телефонуйте у ДАІ міста», – закликала речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

У мерії наголошують, що година простою трамваїв обходиться у 175,60 грн без ПДВ (при середній швидкості 11,5 км/год).

Довідка:

Дорожньо-транспортні пригоди, пов’язані з затримками руху (без урахування простою через поломку транспортних засобів): червень: 30, з них зіткнення на колії – 27, час простою - 23 год. 16 хв., паркування на колії – 3, час простою - 3 год. 37 хв. Липень: 28, з них зіткнення на колії – 28 час простою - 28 год. 4 хв., паркування на колії – 3,  час простою - 1 год. 30 хв. Серпень: 25, з них зіткнення на колії – 32, час простою - 30 год. 38 хв., паркування на колії – 4, час простою – 3 год. 29 хв.

Як повідомляло Tvoemisto.tv, вранці 2 вересня у Львові на вул. Франка в заторі стояв десяток трамваїв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!