6 вишів України увійшли до рейтингу найкращих у світі: серед них – жодного львівського

2869 0
Кілька років поспіль українські виші потрапляють до рейтингу найкращих навчальних закладів світу. Цьогоріч до переліку потрапили шість університетів України, серед них – жодного львівського.

Британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds віднесла до цьогорічного рейтингу такі українські виші:
- Київський національний університет ім. Шевченка,
- Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»,
- Донецький національний університет,
- Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»,
- Харківський національний університет ім. Каразіна,
- Сумський державний університет.

Читайте також: Львівський університет увійшов у трійку лідерів серед українських вишів

Першим з українських визів у рейтингу Quacquarelli Symonds став Харківський університет імені Каразіна, який поліпшив свої позиції і зайняв 382 місце. Однак, втратив у рейтингу Національний університет ім. Тараса Шевченка (431-440). Натомість Київський політехнічний інститут піднявся на 551-600 місце. Донецький національний університет, Харківський політехнічний інститут і Сумський державний університет не змінюють позиції в рейтингу з 2014 року (+701).

Читайте також: Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові

Найкращими вузами в світі компанія Quacquarelli Symonds назвала американські навчальні заклади: Массачусетський технологічний інститут, Стенфордський університет і Гарвард. У 2016 році найбільше зростання в рейтингу показали університети з Близького Сходу, з Південної Америки та Африки. До рейтингу увійшли 916 вузів з 80 країн світу. Найбільше – 154 вишів – від США.

За матеріалами Watcher

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!