Політична реклама

70% українців займаються самолікуванням

1505 0
У переважній більшості випадків жителі України лікуються «як бабка нашептала». Про це заявила міністр охорони здоров´я України Раїса Богатирьова.

«Людина не йде до лікаря за порадою, їй не цікаво, - пояснила Богатирьова.  - Вона дивиться телебачення, бачить, що може отримати пораду по телевізору, і в підсумку ми дійшли до того, що відсоток самолікування людей в Україні досяг 70%», повідомляє Львівський портал.

За її словами, така ситуація красномовно ілюструється і в грошовому вираженні. «З 20 млрд грн, на які сьогодні купуються препарати - і за рахунок людей, і за рахунок організацій, і за рахунок держави - тільки 4 млрд  витрачаються на ті хвороби, які формують клас основних захворювань українців. Тобто люди купують те, що не впливає на основні захворювання», - нарекла міністр.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!