71% росіян підтримують війну з Україною. Опитування

1710 0
Загалом більшість росіян вважають, що було б краще, якби Путін залишався президентом якнайдовше.
фото: 24 канал

фото: 24 канал

Майже три чверті населення Росії підтримують війну з Україною, відчуваючи такі позитивні емоції, як гордість, радість, повагу, довіру та надію. Про це свідчать дані двох опитувань, проведених групою незалежних російських соціологів з інтервалом у півтора тижні з кінця лютого до середини березня. Результати оприлюднила Радіо Свобода.

Ця думка різнилася залежно від віку, відзначають автори дослідження. Росіяни старше 35 років частіше висловлювали почуття гордості, поваги та надії. Респонденти віком до 18 років були більш схильні до образ і розчарувань. Двоє з п'яти росіян висловлювали занепокоєння війною, і про ці почуття найчастіше повідомляли молоді росіяни. Росіяни у середніх вікових групах (від 25 до 44 років) частіше повідомляли про почуття тривоги та страху щодо військової операції. Більше половини опитаних віком від 55 років підтримують війну з Україною.

Читайте також: Ставлення українців до росіян продовжує погіршуватися,  результати дослідження

Відповідаючи на запитання про те, як на них впливають дії президента Росії, третина респондентів заявила, що твердо вірить, що Путін працює в їхніх інтересах, а ще 26 відсотків кажуть, що він певною мірою працює в їхніх інтересах. Загалом більшість росіян вважають, що було б краще, якби Путін залишався президентом якнайдовше. Ця думка найпоширеніша серед телевізійної аудиторії. Росіяни, які покладаються на особисті зв'язки та цифрові платформи, сприймають президента інакше, йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, що Сенат Конгресу США ухвалив резолюцію, у якій засуджує дії президента Росії Володимира Путіна, який пішов війною проти України. Резолюція також вимагає розслідування проти нього, як військового злочинця.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!