72-річний чоловік тиждень їхав з Сум до Львова за кермом авто, щоб потрапити на лікування

14093 0
На деяких ділянках дороги чоловік їхав дуже швидко, щоб уникнути обстрілів.
Фото/ Львова

Фото/ Львова

72-річний мешканець Сум пан Олександр тиждень їхав до Львова сам за кермом автомобіля, щоб потрапити на лікування. Чоловік вже 20 років перебуває на діалізі. Спершу сумнівався, чи залишатися у рідному місті, однак таки наважився поїхати. Про це повідомили на сторінці Другого ТМО Львова.

Читайте також: До Львова з Бахмута доправили 15-річну дівчинку, яка керувала авто з простреленими колінами

Зі слів пана Олександра, на початку війни російські колони танків обійшли Суми але потім були обстріли. Чоловік мешкав недалеко від заводу «Сумихімпром». Каже, спершу в його районі не стріляли, але згодом почалися частіші обстріли, тож пан Олександр подумав, що буде гірше і треба їхати до доньки, яка живе у Львові.

«В Сумах хто мав власний транспорт – той їздив на діаліз, а хто не мав – жили в лікарні, бо громадський транспорт не ходив. Я жив недалеко від лікарні, то ходив пішки. Багато пацієнтів на гемодіалізі зі Сум також виїхали – в Черкаси чи у Польщу, Італію. У нас була велика проблема з бензином. На все місто працювала 1 колонка. Черги кілометрові. Я простояв у черзі 2 дні – і отримав 10 л бензину. Потім своїм ходом без жодних коридорів вранці виїхав. Приїхав на пост, хлопці кажуть: «Та тихо, діду. Вранці не стріляють, давай потихеньку їдь». Так я і поїхав. До Ромен майже 100 км я заїхав за годину, хлопці на пості сказали, що цей відрізок найчастіше обстрілюють, тому щоб їхав якомога швидше», – каже пан Олександр.

Чоловік їхав цілий тиждень своєю автівкою. Робив діаліз у Черкасах, Вінниці, Рівному. Додає, що тепер, у Львові почувається у безпеці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!