7 cервісів, здатних замінити музику «Вконтакте»

15978 1
Альтернатива не просто існує, а і дозволяє користуватися музикою легально та розвивати свої музичні смаки.
thoughtpursuits.com

thoughtpursuits.com

Серед тих, хто не став сильно обурюватися забороні, але все одно трохи засумував — значною мірою люди, котрі слухали музику в російській соцмережі. Сумно це не тільки тому, що ресурс скоро стане недоступний, а й тому, що аудіобібліотека «Вконтакті» значною мірою складалася із піратського контенту. В 2015 році за позовом низки лейблів суд зобов’язав адміністрацію соцмережі встановити антипіратські обмеження. Тоді частина контенту зникла, але користувачі могли і надалі знаходити піратську музику. 

Тож пропонуємо сервіси, з якими можна насолоджуватися улюбленими хітами, не порушуючи авторські права. Значна частина з них безкоштовні, деякі мають безкоштовні пробні версії, а деякі пропонують просто купити улюблену пісню чи альбом за невисокими цінами. 

Youtube

Хоча цей ресурс і звичніше асоціювати із відеоконтентом, але багато користувачів використовують його як аудіоплеєр. До того ж тут велика частина музики викладена лише як аудіоверсії. Тут часто можна знайти улюблену пісню з її текстом на відеоряді. Тому це навіть краще для любителів підспівувати. Тут можна знайти або створити свої власні плейлісти, побачити рекомендації. А кількість переглядів може монетизуватися для виконавця. Тобто це також підтримка улюблених музикантів. 

Soundcloud 

Цей ресурс набуває все більшої популярності. Тут можна як завантажувати власну музику, так і слухати вже наявні треки, обирати музику за популярністю, жанрами, пошуком. Фішка цього ресурсу в тому, що на нього часто завантажують свої треки молоді виконавці, або ж відомі артисти закидають робочі версії чи подкасти для збору відгуків. Тому багато цікавого можуть знайти ті, хто цікавиться новинками в музиці. 

Last.fm

Цей ресурс відрязняється тим, що збирає інфорамцію про музику, яку слухає користувач. На цій основі він рекомендує схожих виконавців, сторінки людей зі схожими смаками. До прослуховування тут доступні пісні, що є у відкритому доступі на Youtube. Сервіс пропонує переглянути доступні альбоми виконавців та придбати їх на iTunes, Amazon чи eBay. Ви можете подивитися свою статистику прослуховувань і в такий спосіб розповідати про свої музичні вподобання. Ресурс також анонсує концерти виконавців, котрі входять у коло інтересів користувача. 

 

Google Play

Пропонує топові альбоми, новинки, виконавців за жанрами, рекомендоване для вас. Можна придбати як окремий трек, так і альбом. Вартість пісні тут становить в межах 3-5 гривень, а ціни на альбом від 12 гривень — за такою ціною, наприклад, пропонують найкраще з репертуару «Океану Ельзи» чи альбом Vivien Mort. А от альбом Iron Maiden обійдеться у 130 гривень. Після покупки треки додаються до вашої особистої бібліотеки і доступні для прослуховування з будь-якого гаджета, підключеного до цього профілю Google. 

Apple Music

Сервіс потокової музики, де можна обирати пісні чи слухати існуючі плейлісти. Користувачам також пропонують задати настрій, якого очікують від музики, та скористатися готовими підбірками. Тут також доступне цілодобове онлайн-радіо та блогова платформа для виконавців. Нові користувачі отримують безкоштовну пробну версію на три місяці. Подальше користування коштує — 4,99 євро на місяць. 

Deezer

Цей сайт має безкоштовну і платну версію. Безкоштовна через кожні дві пісні прокуручує рекламу. Преміум-версією можна користуватися безкоштовно протягом 30 днів, а в подальшому — за 6,99 євро на місяць. За даними сайту, його бібліотека складає понад 43 мільйони пісень. 

 

Bandcamp 

Сервіс поширення музики, орієнтований на виконавців, які шукають можливості показати себе. Тут переважають інді-музиканти. Можна обрати музику за напрямом і придбати альбом, який сподобається. Виконавці самі встановлюють мінімальну ціну, а також можуть дивитися статистику переглядів та використання їхніх треків. Це чудовий варіант для тих, кого цікавить неординарна музика. 

За матеріалами: live.karabas.com, www.last.fm 


Читайте також:
3 Липня, 2017 05:47
Сергей21 Музыкальный аудио хостинг SoundHost
(Норм альтернатива музыке в ВК это - SoundHost)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!