7 фільмів, що створюють святковий настрій. Перелік, опис

2491 0
Tvoemisto.tv зібрало підбірку різдвяних фільмів, які можна переглянути під час довгих вихідних.
фото: unsplash

фото: unsplash

«Щасливого Різдва», 2020

Жанр: комедія, мелодрама. Країна: США, Велика Британія. Тривалість: 125 хвилин.

Американсько-британський романтичний комедійний фільм режисера Пола Фейґа за сценарієм Брьоні Кіммінґса та Емми Томпсон. Фільм натхненний славетним хітом Джорджа Майкла «Last Christmas». У головних ролях Емілія Кларк та Генрі Голдінг.

Пара на свята, 2020

Країна: США. Тривалість: 103 хвилини. Жанр: комедія, романтика.

Слоан і Джексон ненавидять свята. Вони постійно опиняються під час свят одні, за дитячим столом або на незручному побаченні всліпу, яке підготували для них родичі. Але коли ці два незнайомця знайомляться на одному дуже поганому Різдві, вони укладають договір про те, щоб бути «святковими плюс один» один для одного на кожному торжестві протягом наступного року.

Їх взаємна нелюбов до свят і впевненість в тому, що їх абсолютно не тягне один до одного в романтичному плані, роблять Слоан і Джексона ідеальною парою на празники. Але у кохання свої плани щодо цієї парочки.

«Грінч», 2018

Анімаціний фільм, створений за мотивами книги Доктора Сьюза «Як Ґрінч украв Різдво», а також римейк однойменного кінофільму 2000 року. Країна: США, тривалість: 86 хвилин.

Неподалік від Хтовська (Whoville) в прихованій від сторонніх очей печері зі своїм песиком Максом живе похмурий зелений Ґрінч (Бенедикт Камбербетч). У Хтовську живуть щасливі люди, а Ґрінч майже завжди похмурий і сумний. Наближається Різдво. Хтовці (жителі Хтовська) із захватом готуються до свята — прикрашають будинки, готують подарунки один одному. Ґрінч ненавидить Різдво, його дратує коли всі радіють, навіть саме слово «Різдво» він не може вимовити, так йому гидко. І цього року Ґрінч вірішує позбавити Хтовськ від Різдва назавжди.

Хто в домі тато, 2015, 2017

«Хто в домі тато» розповідає веселу історію, яка розгортається навколо двох чоловіків які зіткнулися в суперництві за свою сім'ю. Бред одружився на матері двох дітей Лінді, для яких він став ненависним вітчимом. Він турботлива, уважна і дуже добра людина, ось тільки діти терпіти його не можуть і хочуть бачитися зі своїм справжнім батьком. Їх життя поступово налагоджувалося, діти поступово звикають до Бреда, а Лінда почуває себе щасливою в шлюбі з надійним чоловіком.

Все ускладнюється, коли в їхнє життя вривається колишній чоловік Лінди і батько двох дітей Дасті, чию роль виконав Марк Уолберг. Він дуже яскрава особистість і Бред на його тлі виявляється лише жалюгідною тінню. Між головними героями починається справжнє суперництво за лідерство, яке виходить за всі розумні рамки. Бред програє практично у всьому, але так просто здаватися і залишати цю сім'ю, він не збирається.

«Вартові легенд», 2012

Країна: США. Жанр: пригоди. Тривалість: 97 хв.

Казкові герої дитинства — Санта-Клаус, Великодній кролик, Зубна фея є вартовими легенд, які захищають дітей, їх мрії, надії та сни. Несподівано проти вартових виступає злий Бабай, який хоче вкрасти дуже важливу річ — дитячі сни — і замінити їх своїми кошмарами, змусивши дітей повірити в те, що Вартових не існує. Місяцеликий (Місяць) обирає нового Вартового — непосидючого духа зими на ім'я Джек Холод.

«Різдвяна історія», 2009

Країна: США. Жанр: сімейний. Тривалість: 98 хв.

Головний герой — лихвар Ебенезер Скрудж (Джим Керрі), для якого єдиною цінністю у житті є гроші: не дозволяючи собі скніти, він важко і сумлінно працює щодня. Настає Різдво. У Ебенезера просять пожертви для бідних, та Скрудж відмовляється допомагати ближнім: говорить, що для убогих існують спеціальні установи на кшталт тюрем,

а якщо хтось і помре з голоду й холоду, то це тільки на краще, бо зайвим ротом стане менше. Але на Різдво до нього завітають три найнеочікуваніші гості, через яких Скрудж буде змушений робити непростий вибір...

«Чотири Різдва», 2008

Країна: США, Німеччина. Жанр: комедія, сімейний. Тривалість: 84 хв.

Закохана парочка, Кейті і Бред, хочуть привітати на Різдво своїх батьків. Тут простим дзвіночком не звільнишся, молоді люди мають намір поїхати до батьків, обійняти їх, подарувати подарунки. Але тут все ускладнюється тим, що батьки і хлопця і дівчини в розлученні, тому за один день їм необхідно встигнути в чотири різних, віддалений один від одного місця. «Чотири Різдва» – добродушна комедія, яка, безсумнівно, змусить Вас посміхнутися. Гра акторів Вінса Вона і Різ Уізерспун дуже хороша, та й сюжет самого фільму досить оригінальний: головні герої хочуть дізнатися про себе більше, познайомившись з батьками. У фільмі розкривається не тільки різдвяна тема, але і загальна проблема «батьків і дітей».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!