Політична реклама

7 напоїв, які найкраще вживати влітку

2083 0
Людина має споживати 1,5-2 літра води, в спеку — і того більше. Велика частина необхідної рідини — звичайна чиста питна вода. Але не можна нехтувати й іншими напоями — частина з них дійсно корисна для здоров‘я.

Зелений чай

Цей свіжозаварений напій надзвичайно добре втамовує спрагу, а значить, дозволяє зменшувати кількість споживаної рідини — це необхідно, наприклад, при набряках. Знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, остеопорозу. Антиоксиданти, що входять до складу зеленого чаю, захищають клітини організму, пов’язуючи вільні радикали і таким чином будучи профілактичним засобом від раку. Зелений чай корисний при навантаженнях — він містить кофеїн і тому тонізує. А також містить фтор, який зміцнює кістки і зуби.

Протипоказання: Не можна пити на ніч — кофеїн не дасть заснути.

Какао

Какао підвищує життєвий тонус і помітно поліпшує настрій. До складу напою входить теобромін — речовина, завдяки якій підвищується еластичність шкіри, а також пригнічується кашльовий рефлекс.

Протипоказання: До складу напою входить цукор, що не підходить для людей, які мають зайву вагу.

Відвар шипшини

Справжнє джерело вітаміну С, який абсолютно необхідний у спекотну погоду. Напій є відмінним загальнозміцнюючим засобом. Корисний при застуді.

Протипоказання: З обережністю при хворобах шлунково-кишкового тракту.

Томатний сік

Наявність у складі лікопену дозволяє знизити ризик раку ротової порожнини, шлунка, легень, печінки, молочних залоз, шийки матки. Корисний для серця.

Протипоказання: З обережністю при кишкових розладах, не додавайте сіль — інакше вся користь відразу зійде нанівець.

Соєве молоко

Знижує рівень «поганого» холестерину та тригліцеридів.

Протипоказання: У сої містяться фітоестрогени, які, можливо, збільшують ризик раку грудей.

Лимонна вода

Звичайна вода з додаванням соку лимона та меду надзвичайно корисна, особливо вранці, натщесерце. Допомагає роботі кишечника, дає силу організму, особливо корисна влітку.

Джерело: vkurse.ua

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!