7 найцікавіших подій Велофоруму у Львові

2620 0
10-12 жовтня у Львові пройде VI Міжнародна конференція «Велофорум-2014». У програмі – обговорення закордонного досвіду з поширення велоруху та перспектив розвитку велоінфраструктури у Львові та Україні. Tvoemistо.tv обрало найцікавіші дискусії цьогорічного «Велофоруму».
Фото: ceriselle.org

Фото: ceriselle.org

1. Велосипедна культура у пост-радянській свідомості – Томс Кокінс, Рига, Латвія. Економічний ефект інвестицій у велотранспорт  – Хольгер Хаубольд, Європейська федерація велосипедистів, Брюссель, Бельгія. Проект “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад”: переваги та можливості для українських міст – Віктор Загреба та Ксенія Семенова, організатори «Велофоруму». 11:45-13:00, субота, 11 жовтня.

2. Промоція велосипедного транспорту. Популяризація через навчання: велошколи в Києві - Ксенія Семенова, Асоціація велосипедистів Києва.Проект «Велоінкубатор» у Фастові –  Руслан Руденко, Фастів. Rover Film Festival: крути педалі – дивись кіно! – Ольга Райтер, Wiz-Art. Популяризація велотранспорту у Латвії – Томс Кокінс, Рига, Латвія. Як оцінювати результати? Підрахунок популярності велосипедів в Києві – Анна Гайдай, Асоціація велосипедистів Києва. 14:00-15:30, субота, 11 жовтня.

3. Велосипедна інфраструктура: Створення велосипедної концепції Києва: робота з велоактивістами зі створення карти веломаршрутів та програми супутніх заходів, просування концепції в мерії – Ірина Бондаренко, Асоціація велосипедистів Києва. Велосмуги: піонерський досвід Львова – Олег Шмід, радник міського голови з питань велоінфраструктури, міста Львів. Проблема велодоріжок Львова – Олег Ломага, МГО “Спортивний Львів”. Проектування велосипедної інфраструктури з урахуванням потреб маломобільних груп населення – Вікторія Івасенко, Полтава, ГО “ВЕЛОПОЛТАВА” тощо. 14:00-15:30, субота, 11 жовтня.

4. Громадські, безкоштовні та інші міські вело прокати. Успішний та неуспішний європейський досвід створення систем громадських велопрокатів – Олів’є Шнайдер, Франція. Безкоштовний велопрокат у Івано-Франківську – Віктор Загреба, Івано-Франківськ тощо. 11 жовтня, субота, 16:00-17:30.

5. Ментальні бар’єри розвитку велотранспорту у великих агломераціях та шляхи подолання – Пьотр Куропатвінскі, Університет Гданьська, Польща. Безпека велосипедистів: практичні навчання для учнів початкових шкіл та мешканців Любліна – Александер В’яцек, Люблін, Польща. Велокультура у Празі та кампанії на підтримку велотранспорту у Чеській республіці – Данієль Мурек та Міхал Дуб, Чеська республіка. Революція громадських велосипедів у Європі: досягнення та уроки – Олів’є Шнайдер, Франція. Неділя, 12 жовтня, 10:30-12:00.

6. Фінансування велоорганізацій і велоінфраструктури. Програма міні-грантів для місцевих велоорганізацій на 2015-2016 рр – Віктор Загреба. Участь активістів у процесі формування транспортного бюджету міста: презентація дослідження та публікації – Юрій Моклиця, м.Луцьк. Аналіз можливостей фінансування проектів розвитку велоінфраструктури та популяризації велотранспорту в Україні та практики країн ЄС – Олена Токмиленко. Як залучити більше членів до громадської організації: досвід і методи Асоціації велосипедистів Києва – Олеся Сторожук, Асоціація велосипедистів Києва. 12 жовтня, неділя. 12:00-13:30.

7. Міська велокультура. Переосмислення вулиць міста. Помилки, які ми допустили і на яких вчимося – Дем’ян Данилюк, Львів. Велодень кожен день: як популяризувати щоденні поїздки – Олеся Сторожук, Асоціація велосипедистів Києва. Backmy.bike – проект боротьби з велосипедними крадіжками – команда проекту Backmy.bike (Івано-Франківськ). Динаміка ринку сіті-байків в Києві та промоція використання міських велосипедів – Антон Вакуленко, “Помаранчевий ровер”.

Повна програма тут. Місце проведення готель «Таурус», вул. Кн. Святослава, 5.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!