7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

1711 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 22 по 28 січня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

City Life

Тиждень розпочався з новини про те, що керівнику львівського «Правого сектору» вручили повістку у справі Тараса Познякова. У вівторок суд розпочав розляд апеляційної скарги Данкова, але згодом стало відомо, що апеляцію Данкова продовжать розглядати 1 березня.

Цього тижня з’явилась гарна новина для чиновників та всіх, хто бажає дешево поїсти – у Львівській ОДА відновила роботу їдальня. У вівторок стало відомо, що Львівгаззбут відокремив аванс у квитанції.

Окрім того, цього тижня у Львові перейменували 33 школи, а також стало відомо, на які культурні проекти в місті виділять кошти цьогоріч. Вже в суботу Ощадбанк розширив можливості для зняття готівки, а біля Львова відкрили найбільшу тюбінгову трасу в Україні.

Цього тижня також визначились ділянки для перших сміттєпереробних заводів Львівщини, депутати ЛМР виділили ділянку під сміттєпереробний завод на Пластовій, 13, а от система сортування сміття запрацює тільки навесні.

Цього тижня трапилася ще одна приємна новина – «Твоє місто» запустило видання у Чернівцях.

Окрім того, цей тиждень видався багатим і на корупційні скандали: у Львові медики вимагали 50 тис. грн хабара за призначення інвалідності, СБУ затримала львівських поліцейських на хабарі, і на цьому ж затримали завкафедри одного із вишів Львівщини.

Вже в неділю під час пікету проти використання тварин на виставах, біля цирку, сталися сутички.

Транспорт

Цього тижня стало відомо, що на маршрут 47А пустять низькопідлогові автобуси, також змінилися кілька автобусних маршрутів. В четвер стало відомо, якими автобусами у Львові пенсіонери можуть їздити безкоштовно. Також в цей день в результаті ДТП перекинулася маршрутка, а Tvoemisto.tv дізналось, як постраждалим пасажирам маршруток після аварії отримати компенсацію.

Четвер був насиченим днем для транспортної тематики, адже окрім іншого, тоді стало відомо, що у Львові оголосили у розшук всі комунальні автобуси. Цього тижня також стало відомо про те, що у Львові планують облаштувати ще одне транспортне кільце, а замість ремонту трамвайного депо місто закупить вживані вагони.

Тим часом, в «Укразалізниці» УЗ запланували підняти вартість квитків на 20% та почали думати про платний WI-FI в потягах. Також, вже в неділю, петиція, що вимагає відмовитись від маршруток у Львові, набрала необхідну кількість голосів

Будівництво, ремонт та реставрація

Цього тижня стало відомо, що в Україні хочуть заборонити приймати в експлуатацію будинки без пандусів, на даху міського архіву у Львові облаштують громадський простір, а перед головним корпусом ЛНУ може з’явитися підземний паркінг на 360 місць.

У вівторок у Львові відкрили реконструйований центр репродуктивного здоров’я, а в п’ятницю вирішили збудувати музичну школу. Також цього тижня стало відомо, що в лікарні на Навроцького з’явиться відділення невідкладної допомоги, а депутати затвердили детальний план території для будівництва канатної дороги і дали початок будівництву першого підземного паркінгу.

Окрім цього, протягом останніх семи днів повідомили, що облаштування траси Львів – Тернопіль закінчать цього року, у Львові дозволили проектувати громадський комплекс для IT-парку, а реконструювати Замарстинівську почнуть у березні.

Реформи, освіта і медицина

Цього тижня в МОЗ розповіли, кому не можна робити щеплення від кору і як перевірити якість вакцини від кору. Окрім того, стало відомо що на «Доступні ліки» для Львівщини виділили понад 65 млн грн, а також в області планують запровадити платні пологи.

Львівські університети цієї зими змінюють розклад, щоб заощадити на опаленні. Тим часом, в Україні запрацювала монетизація субсидій, а у Львові вирішили створити центр по роботі з Е-квитком.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Навіть найбезглуздіша ідея – важлива. Як учні самі змінюють львівські школи

Чому школярів варто залучати на педради, спостерігати за їхніми здібностями і нічого не забороняти.
 

Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Київський архітектор, чиї проекти перемогли на останніх відкритих конкурсах у Львові, розповідає, як сихівські діти кататимуться на лижах улітку.

Одне місто, вісім станцій. 6 фактів про те, чому залізниця важлива для Львова

Скільки у Львові залізничних станцій, як поєднуються змінний та постійний струм і чому не склалося з міською електричкою.

Ярослав Грицак про третій майдан, шлях слимака та стрибок жаби

Львівський історик констатує «солодку контрреволюцію» і сподівається на покоління, до успіху якого політично не доживуть Тимошенко й Порошенко.

Форшмак, тапас та жаб’ячі лапки. Топ-18 ресторанів Львова з національною кухнею

Підбірку львівських закладів з національною кухнею, які повинен відвідати кожен гурман.

Графік оновлень та ціни в магазинах «секонд-хенд» у Львові

Графік оновлення товарів у магазинах мереж «Євро секонд-хенд» та «Бомба».

Точка зору: колонки

Старим тут не місце. Чому не полишають у спокої львівський геріатричний пансіонат

Анастасія Рибак про те, як земля, на якій розташований заклад, не дає спокою охочим до наживи.

Ціна безкоштовного проїзду. Чому перевізники не хочуть платити за пенсіонерів

Іван Велійка розповів про те, чому приватні перевізники виступають за те, щоб пенсіонери користувались громадським транспортом за потреби, а не їздили на екскурсії в години пік.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!