7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

1742 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 26 березня по 1 квітня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

City Life

В понеділок на ремонт закрили чергову частину Личаківської вулиці. У міськраді вирішили карати тих, хто нищить історичні фасади на суми до 170 тис. грн. Згодом у Львові оштрафували першого порушника за металопластикові вікна в історичній будівлі. Також в цей день стало відомо, що «Гранд готель» у Львові відкриватиме Періс Гілтон, а в день відкриття на проспекті Свободи відбудеться урочистий парад. Tvoemisto.tv збирало фотографії, де видно, як львів’яни зустрічали зіркову гостю і як вона прибула на відкриття готелю.

Вже у вівторок продавчиню неякісної риби засудили до двох років умовно. Рятувальники цього тижня розповідали, що робити у випадку пожежі в ТРЦ, ДСНС вирішила провести провести перевірки місць скупчень людей у червні, але згодом стало відомо, що перевірки розпочнуться вже у квітні. а у підземеллях львівської ратуші вирішили облаштувати музей міста. Також цього тижня у Львові біля Органного залу облаштували пішохідну зону, а в бібліотеках міста вирішили впровадити єдину електронну базу. Вже наступного дня біля театру ім. Заньковецької зрізали аварійні каштани. У п’ятницю мобільні оператори почали запуск 4G у Львові. Також в цей день у Львові обмежили виступи вуличних музикантів. Згодом Tvoemisto.tv дізналось, що митці муситимуть чекати на дозвіл мінімум 2 тижні, а вуличне мистецвто вирішили врегулювати через скарги львів’ян. В п’ятницю затриманий на хабарі голова Залізничної адміністрації написав заяву на звільнення. Також у місті розпочався традиційний «Фестиваль писанок».

Транспорт

В понеділок зі Львова запустили перші рейси до Ганська та Катовіце. Згодом зі Львова полетів перший літак в Ольштин та поновилося авіасполучення між Львовом та Дортмундом. Також в цей день стало відомо, які автобуси може закупити Львів. Цього тижня «Укразалізниця» тимчасово скасувала потяг «Львів – Чернівці – Львів». В четвер Tvoemisto.tv дізналося, коли у Львові проведуть конкурс на маршрутних перевізників. В Україні цього тижня посилили відповідальність за неналежне паркування. До речі, в п’ятницю стало відомо, що у Львові між Замарстинівською та Чорновола з’явиться підземний паркінг. Цього тижня стало відомо, що частину вулиці Шептицьких зроблять односторонньою, а на Дорошенка реорганізують рух.  На вулицях Княгині Ольги та Сахарова прокладуть велодоріжку, а в Рясне-1 зроблять декілька розв’язок. В четвер стало відомо, як реорганізують рух на площі Старий ринок. На вихідних стало відомо, що львів’яни зможуть спачувати за проїзд банківською карткою.

Реформи, освіта і бізнес

Цього тижня в Україні змінили правила виїзду дітей закордон, а українцям заборонили відмовлятися від ID-карток з релігійних переконань. У вівторок дві книги львівського видавництва визнали найкращими у світі.

Ремонт та реставрація

В середу стало відомо, що у Львові відремонтують диспетчерську службу обласного центру швидкої допомоги на Орлика та відреставрують Палац спорту на Мельника.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Гнучкі межі. Чи загрожує що парку культури та відпочинку у Львові

Ділянка площею у гектар, яку у міській раді ще кілька років тому вважали частиною парку культури і відпочинку, перебуває на межі продажу. Tvoemisto.TV розібралося, чи треба вважати цей продаж «зрадою».

Перший. Як у Львові змінюється найстаріший дитячий театр в Україні

У Львові діє найстаріший в Україні театр для дітей та юнацтва. Тут свого часу починали працювати режисери Сергій Данченко та Роман Віктюк. Зараз на сцені Першого театру вистави ставлять навіть для дорослих.

Не буває однакових. Як львів’янка дає нове життя старим вишиванкам

Львів’янка Христина Дух-Зафійовська відшиває старі вишиванки. Здебільшого, це взори з Львівщини, Галичини, Карпат. Каже, що зараз популярно дізнаватись про свій рід та мати сорочку з узором, який носили предки.

Точка зору: колонки

Чому потрібно зкрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту

Один трамвай везе стільки ж пасажирів, скільки стоїть в заторі у приватному транспорті.

Гуманний суд. Як щире каяття у Львові рятує від в’язниці

Умовні терміни щодо винуватців у резонансних справ в суспільній опінії матимуть одне пояснення – відкупилися

Скільки мільярдів Львів втрачає у заторах

В Нью-Йорку затори великі, але рухаються швидко, а у Львові треба півгодини, щоби проїхати центр в робочий день.

Сафарі на «Зайців». Чому контроль у трамваї нагадує пошук терористів

Чи заслуговують безбілетники, щоби їх ледь не силоміць витягували з вагона, часом і з матюками.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!