7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

2007 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 7 по 13 травня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

City Life

У понеділок стало відомо, що у Львові відремонтують місток у брамі Глинянської вежі. Після початку ремонту у мережі з’явилися фото з робіт. На площі Яцеку Куроня у Львові вирішили облаштувати громадський простір, а у вівторок у Львові відбулася завершальна молитва Тезе. Також у вівторок працівники львівських ЦНАПів отримали нову уніформу, а в управлінні безпеки міста пояснили, чому заборона на машинки перед Оперним театром у Львові не діє.

Цього тижня Львівська облрада запропонувала збудувати монумент Небесній сотні на Сихові, а у мережі з’явилися фото майбутньої URBAN бібліотеки. У четвер у Львові запустили безкоштовний мобільний додаток Гарячої лінії міста, а у п’ятницю львівські поліцейські розпочали розслідувати пожежу у поселенні ромів. Цього тижня у Львові розпочався Дитячий форум, а у неділю через раптову грозу у місті почали падати дерева.

Транспорт

У понеділок стало відомо, що «Львівавтодор» облаштує у Львові сотні нових паркомісць. З міського бюджету виділили 634 тисячі грн на новий світлофор на перехресті Старознесенської та Богданівської вулиць. «Укрзалізниця» цього тижня вирішила додати декілька потягів через Львів на Трійцю, а у вівторок у Львові скасували авіарейс в Неаполь через страйк місцевих диспетчерів.

У середу Tvoemisto.tv розповідало про нові авіарейси зі Львова у 2018 році, а «Укрзалізниця усе-таки вирішила підняти ціни на квитки майже на чверть. Наступного дня «Львівська залізниця» тимчасово змінила рейси поїздів до Закарпаття, а згодом деяких інших приміських поїздів Львівщини. Цього тижня в «Укрзалізниці» розповіли, що у касах вокзалів вже зовсі скоро можна буде розраховуватись картками, а прибиральники у потягах перейдуть на новітні технології.

Ремонт та реставрація

Цей тиждень був щедрий на новини про ремонт та реставрацію доріг: зокрема, на Львівщині вирішили ремонтувати дорогу від Самбора до Борислава, від Турки до Східниці, від Нижанковичів до Стрия, від Лозино до Бірки. Дорогу Львів-Шегині пообіцяли відремонтувати до кінця наступного року, на Знесінні вирішили збудувати нову дорогу. На дорозі Тернопіль – Львів – Рава-Руська вирішили збудувати розв’язку на трасу Київ-Чоп. У Львові ж розповіли, коли розпочнеться ремонт Замарстинівської вулиці та Двірцевої площі.

Окрім того, цього тижня у Домініканському соборі почали реставрувати дах та вікна, на вул. Угорській облаштували нову велодоріжку, а на площі Маланюка пообіцяли запустити фонтан.

Реформи, освіта і бізнес

Цього тижня в ЛМР розповіли, що близько 40% львів’ян можуть втратити субсидії. На початку тижня стало відомо, що Львівщина отримала понад 70 млн грн на «Нову українську школу». Тим часом в Україні затвердили новий порядок зарахування учнів до першого класу, а на платформі «Prometheus» стартував безкоштовний онлайн-курс із сексуальної освіти. Посеред тижня стало відомо, що у Львівських школах запровадять уроки толерантності, а у суботу львів’ян запросили на засідання батьківської ради Львівщини.

Соціальні проекти, цікавинки, благодійність

На початку тижня у мережі була оприлюднина інформація про автомобільні уподобання українців. Цього тижня львів’ян просили допомогти хлопчику із черепно-мозковою травмою, зібрати кошти для хлопця із ДЦП та просили допомогти у пошуках зниклого чоловіка.

Тим часом, Tvoemisto.tv розповіло читачам, куди скаржитись на ранковий ремонт у сусідів чи гучну дискотеку вночі, підготувало інтерактивну мапу з локаціями для відпочинку на Львівщині, розповіло про 7 євро за в’їзд у зону Шенгену, порівняли, як платани змінили проспект Чорновола та зібрали підбірку фільмів до Дня матері.

Уляна Супрун та МОЗ цього тижня поділилися додатками для тренування зору та розповіли, як привчити дитину до здорової їжі.

Також цього тижня стало відомо, що екс-журналістка зі Львова стала претенденткою на звання «Людина року» у Польщі. ЛКП «Лев» закликало львів’ян прихистити своїх вихованців, сихівчани розповіли про свій район, а в Україні запропонували перенести вихідний з 9 на 8 травня. А в Португалії на Євробаченні переміг Ізраїль.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

«Любовь всєгда права». Як у львівських кнайпах і далі крутять російську музику

Під час прогулянки Львовом Tvoemisto.tv знайшло заклад, у якому російська музика влаштовує і відвідувачів, і персонал.


(Не)пересічні львів’яни. Як водійка трамвая стала місцевою зіркою

Півроку тому водійка львівського трамвая Лідія Филипчук розповіла журналістам про своє захоплення — знімати відеоблог про архітектуру міста, роботу електротранспорту, аварії та порушення водіїв. У інтерв’ю Tvoemisto.tv пані Ліда розповіла про нове захоплення, фан-клуб із Сихова та проблеми Львівелектротрансу.

Точка зору: колонки

Це може кожен. 7 правил, які допоможуть бути здоровими

Щоби бути здоровим і не хворіти, не потрібні надзусилля чи роки виснажливих тренувань. Потрібно побороти власну лінь та не просиджувати біля телевізора з пивом чи чіпсами.


Скільки треба заробляти жінці, щоби чоловік міг сидіти вдома із дітьми

Якщо жінки та чоловіки відкинуть нав’язані стереотипи про «жіночу» і «чоловічу» роботу, то помітять, що обидві статі однаково можуть розібратися з усім спектром побутових проблем.


Щось пішло не так. Як новий світлофор провокує аварії

Замість ліквідувати небезпечні ситуації на дорогах, новий світлофор сприяє їхньому виникненню.


Доїхати на «Шувар» і вижити. Звичайна поїздка львівським транспортом

Кожні кількадесят метрів маршрутку розтрясає від весняного ямкового "ремонту" вулиць. За кілька кіл щось може і відвалитися...

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!