7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

1376 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 14 по 20 травня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

City Life

Цього тижня частині Львова відновили подачу гарячої води. Михайло Гичка знову очолив обласну клінічну лікарню. Крім цього, у місті визначили підрядника, котрий реконструюватиме Грибовицьке сміттєзвалище.

Львів’янин вперше піднявся на Еверест, де його спіткали труднощі, однак наприкінці тижня його разом із командою врятували непальські надзвичайники. Урбаністи підрахували, скільки для Львова може коштувати альтернатива піскосуміші, а на сесії міської ради депутати проголосували за відмову від піскосуміші.

До кінця року у Львові запрацює Єдиний центр комунікації між відділеннями швидкої допомоги. У Львові створять новий парк. Приватним садкам знову надали фінансову допомогу з міського бюджету Львова.

У Львові закрили справу за нетверезе водіння проти Юрія Токарєва. На Сихові, на перехресті Стуса і Червоної Калини, обмежать рух транспорту, а вулицю Просвіти через ремонт перекрили на півроку.

Зі Львова вирушила піша хода до Унева, а поблизу церкви святої Параскеви планують збудувати скляний офісний центр. Для паркінгу на Петрушевича виділили земельну ділянку.

У Львові запрацював велопатруль, який вже завтра вийде патрулювати центр міста та сквери Львова. Натомість активні велосипедисти Львова долучилися до Всеукраїнського Велодня.

Транспорт

У частині львівських трамваїв встановили систему безконтактної оплати проїзду, а у львівських автобусах з’явиться безкоштовний Wi-fi. На вулиці Сельських запровадили односторонній рух.

Автобус між залізничним вокзалом та аеропортом їздитиме за новим графіком. Крім цього, поблизу аеропорту зросла вартість паркування.

Для львівських школярів змінили умови безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті. Залізничні квитки в Україні подорожчають наприкінці травня

Ми нарахували сім способів оплати проїзду у львівських трамваях та роз’яснили, як користуватися новими формами оплати проїзду та де купувати квитки за межами салону.

Ремонт та реставрація

У Львові розповіли про світовий досвід ревіталізації заводів, та як закинуті індустріальні будівлі перетворили на креативні простори. На вулиці Тролейбусній реконструюють депо.

Віллу на Уласа Самчука перетворять на готель. У львівських школах облаштують 24 спортмайданчики.

Реформи, освіта і бізнес

В Україні посилили вимоги до харчування дітей у навчальних закладах. Українцям пояснили, як оформити житлову субсидію. В Україні хочуть частково заборонити рекламу медикаментів.

 В Україні затвердили новий закон про трансплантацію органів. У МОН розповіли, коли цього року в українських школах завершиться навчання.

Соціальні проекти, цікавинки, благодійність

У Львові розробили інтерактивну мапу з місцями, де можна вигулювати собак. Львів’янка показала, як зібрала колекцію з понад 150 вишитих сорочок, а у Домі Франка показали вишиті сорочки родини Франків.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Made in Lviv. Як видавництво зі Львова «захопило» 26 країн світу.

Видавчиня Мар’яна Савка та директор ВСЛ Микола Шейко розповіли у інтерв’ю, як створювали видавництво, яке вийшло на міжнародний ринок.

Зміниться багато. Як реформують медицину за межам Львова.

Що очікує на медицину у селах та як область намагається впровадити медреформу у невеликих населених пунктах й що про це думають міцеві медики.

Львів’яни не поспішають сортувати. Репортаж із сміттєсортувальної лінії у Львові.

Львів’янам показали, як переробляють сміття на сортувальній лінії.

Нетуристичний Львів. Університет у колишній в’язниці та найстаріший храм. Фото.

Віктор Гальчинський продовжує екскурсію нетуристичним Львовом. Цього разу розповів про вулицю Богдана Хмельницького.

Точка зору: колонки

Доньку Христини Воробій побила продавчиня магазину просто на вулиці. У колонці вона пояснює, чому чужих дітей не можна бити, навіть якщо хтось вважає їх винними.

Соломія Саврук розповіла про нові правила виборів народних депутатів за пропорційною системою та відкритими списками.

Журналіст Тарас Базюк пояснив, як вирішити проблему п’яних осіб, що часто лежать просто посеред вулиці.

«Випускний» буде і  крапка. Роман Зафійовський проаналізував, куди і як збирають кошти у львівських школах на святкування випускного.

Львівський депутат Валерій Веремчук пояснив, чому підтримка приватних садочків Львова є більш вигідною для бюджету, аніж постійні вливання у державні заклади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!