7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

2331 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 2 по 8 липня.
фото: photo-lviv.in.uа

фото: photo-lviv.in.uа

CityLife

У Львові проведуть громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу. Участь в слуханнях можуть взяти мешканці двох районів міста – Личаківського та Шевченківського.

Із третього липня наукові, культурні, туристичні та бізнес-середовища можуть подавати заявки з кандидатурами людей, які популяризують місто у професійних ділових колах та гідні отримати звання Почесних Амбасадорів Львова.

У центральній частині міста демонтували сітілайти, які вчора почали встановлювати на хідниках. Мешканці звернулися зі скаргами, оскільки нові рекламні конструкції стали небезпечними для пішоходів.

4 липня, під час апаратної наради, міський голова Львова Андрій Садовий представив нову очільницю Залізничного району Ірину Джурик. Цього року на великих міжнародних телеканалах, таких як CNN, BBC чи DW, можуть з’явитись щонайменше 700 роликів про Україну, у тому числі про Львів.

7 липня, у Львові відбувся VIII жіночий велопарад. Цьогорічний велопарад пройшов у стилі 90-х. Участь у велопараді від Львівської асоціації велосипедистів взяли виключно жінки.

Ремонти та реставрації, будівництво

У Львові вкотре змінили підрядника, який будуватиме велодоріжку на вул. Княгині Ольги. Переможцем тендеру визначили ТОВ «Трансбудторг», яке запропонувало виконати роботи за майже 21 млн гривень. На ремонт вулиці Збиральної, що у Залізничному районі Львова, виділили понад 20 млн гривень.

У сквері на вул. Марії Заньковецької у Львові облаштують громадський простір. Відповідний тендер на суму 1,1 млн розмістили на сайті електронних закупівель Prozorro. Також у місті відремонтують вулицю Руданського, що у Галицькому районі Львова.

ЛКП «Львівавтодор» оголосив міжнародний тендер на реконструкцію площі Двірцевої. Очікувана вартість робіт становить 167,6 млн гривень. 

У Львові презентували візуалізацію попереднього проекту багатофункціональної Школи мистецтв з елементами інклюзії на вул. Кричевського, 61. Між проспектом Чорновола та вул. Замарстинівською у Львові побудують торговий центр.

На вулиці Чижевського, 43 у Львові відремонтують приміщення будівлі, де відкриють дитячий садок на дві групи.

Транспорт

У Львові оголосять конкурс на брендування громадського транспорту міста. Базовим кольором має стати жовтий, а пропоновані елементи брендування мають стати продовженням загального промоційного логотипу міста.

У міській раді вирішили продовжити курсування автобусу, який сполучає Міжнародний аеропорт «Львів» та Залізничний вокзал в експериментальному форматі до 10 вересня.

Tvoemisto.tv з’ясувало на чому літають львів’яни: найстарші та наймолодші літаки українських авіакомпаній.

Львівська міська рада погодила короткостроковий План дій розвитку громадського транспорту у Львові, який планують реалізувати до 2020 року і який має покращити ситуацію з транспортом та інфраструктурою в місті. 

Освіта, здоров’я та бізнес

З 1 липня приватні та комунальні медичні установи фінансуватимуть за моделлю «Гроші за пацієнтом». У МОЗ пяснили, які медичні послуги мають бути безкоштовними для пацієнтів.

ПриватБанк відкрив можливість платити Apple Pay клієнтам будь-якого українського банку.

Мережа концептуальних закладів «Холдинг емоцій !FEST» стала співвласником культової кав’ярні «Дзиґа» у Львові.

Точка зору: колонки

Купити «Дзиґу» – це як купити церкву

Простір на Вірменській і далі працюватиме в межах тих самих цінностей та місії.

Зміни руху на Дорошенка: трамваї в плюс, всі решта – в мінус

Якщо говорити про безпеку всіх учасників руху, то зміни на початку Дорошенка є ускладненням для дорожньої інфраструктури Львова, а позитив — сумнівний.

Перед хлопцями дуже соромно. Чому Львів провалив зустріч із воїнами-десантниками

Минулої суботи зустріч воїнів-десантників, які повернулися з війни, мала бути найголовнішим пріоритетом, а все решта – похідним.

Чому закриття тролейбусного маршруту №10 у Львові логічне

«Львівелектротранс» пропонує тимчасово «пожертвувати» одним не найціннішим маршрутом, заради покращення роботи трьох.

Чого немає в комплексній стратегії озеленення Львова

У документі визначили своє бачення лише дві зацікавлені сторони, а насправді їх значно більше.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Нетуристичний Львів: старий університет, палаци архітекторів та «Пристань» біля парку

Амбасадори Твого міста. Організатор наукових тусовок

Як почати займатись бігом: типові помилки початківців

Заробітчанські пригоди. Як волонтерка допомагає українцям у Польщі

Як працює перша державна сортувальна станція на Львівщині

Передайте далі. Репортаж із львівської маршрутки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!