7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2996 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 9 по 15 липня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

CityLife

У Львові стартував фестиваль «Ніч у Львові», у першу ніч якого показали світлове шоу. Крім цього, у Львові розпочався тижневий фестиваль класичної музики LvivMozArt. Суд відпустив під домашній арешт одного із учасників нападу на табір ромів у Львові. Львів’янам розповіли про компанії, які подались на тендер будівництва сміттєпереробного заводу.

Люки і дощоприймачі більше не встановлюватимуть на тротуарах і велодоріжках. Етична комісія не знайшла сексизму в доповіді професора львівського університету.

17 липня поблизу Львова офіційно відкрили ведмежий притулок «Домажир», а власників песиків змусили прибирати за своїми домашніми улюбленцями. На Львівщині визначили місця, де безпечно купатися. У львівському закладі харчування отруїлося дев’ятеро людей.

12 львівських ресторацій номінували на звання найкращих закладів року. Для туристі розробили спільну абонемент-картку для електротранспорту та музеїв.

Ремонти та реставрації, будівництво

Дорогу до Білогорща планують побудувати до кінця року, На вул. Сахарова хочуть побудувати корпус готелю та два житлових будинки, а на ремонт вул. Тернопільської оголосили тендер. Вулицю Долішню відкрили для проїзду. 

Реставрація вілли на Чупринки затримується, а також відтермінували будівництво ТРЦ на Сихові, а конкурс на будівництво паркінгу на площі Петрушевича оголосять восени, а паркінг на Двірцевій побудують за кошти інвестора. На перехресті Чорновола-Варшавська побудують церкву УГКЦ, а на Мазепи з’явиться перший приватний пологовий будинок.

Виконком затвердив інвестора для реконструкції трамвайного депо на Сахарова, втім на сесії це рішення не підтримали. Натомість на сесії підтримали ідею відновлення Пелчинського ставу, погодили будівництво готелю поблизу парку культури,

Транспорт

Тролейбус №10 тимчасово відмінили, аби оновити рухомий склад, а тролейбуси №5, №1 та №24 тимчасово курсуватимуть за зміненим маршрутом через ремонт вул. Шота Руставелі. Львівська міськрада відклала створення АТП-2, перенесла терміни впровадження е-квитка та оголошення конкурсу перевізників. Початок вулиці Дорошенка закриють для приватного транспорту з 23 липня.

Освіта, здоров’я та бізнес

Для пасажирів, рейси яких затримують через провину авіакомпаній, хочуть впровадити компенсацію. Дорослих українців безкоштовно вакцинуватимуть від кору. Усі паркінги України можуть пристосувати до електромобілів.

Точка зору: колонки

Роман Тузяк: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною.

Василь Гулай: Не в «десятці» справа. Кому вигідний хаос у львівському транспорті.

Валерій Веремчук: Про що мовчатиме Садовий під час звіту.

Іван Примаченко: Кругова порука. Чому так складно викорінювати псевдонауку з українських вишів.

Назар Притула: Не Бумчиком єдиним. Підлітковий Топ українського Youtube

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Тетяна Романовська та її рекорди у Львівському аеропорту.

На що (не) мають право львівські контролери.

Що має побачити кожен львів’янин. Личаківське кладовище.

Нетуристичний Львів. Спогади про галицьку крайову виставку та вулиця колишнього трамвая.

Як починалося ІТ у Львові. Історичні фото.

Амбасадори Твого міста. Творець молекул для ліків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!