7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

2464 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 30 липня по 5 серпня.
Джерело: Myron Pankevich

Джерело: Myron Pankevich

CityLife

Львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ здобула третє місце на ІІ Всеукраїнському чемпіонаті з функціонального багатоборства серед команд десантно-штурмових військ Збройних сил України. Громадська організація «Друзі Галереї» збирає кошти на багатофункціональний інтерактивний пристрій — інформативний лайтбокс, розроблений медіа-художником Сергієм Петлюком для музею модерного абстрактного мистецтва Михайла Дзиндри.

Анонімний шантажист кілька днів надсилав на електронну пошту Львівської обласної клінічної лікарні лист з вимогою переказати п’ять тисяч гривень на електронний рахунок або він підірве будівлю.

Біля «Арени Львів» відкриють фан-зону до матчу Україна-Словаччина. Долю старовинної аптеки на площі Міцкевича у Львові вирішать наступного тижня, коли до міста приїде керівник НАК «Надра України», яка є власником приміщення.

З 1 вересня вступлять в дію нові перепустки для в’їзду транспорту в центральну пішохідну зону Львова.

Ремонти та реставрації, будівництво

У Львові розпочалися підготовчі роботи з ремонту проспекту Свободи, від пам’ятника Тарасу Шевченку до статуї Матері Божої, та облаштування площі Марійської. На вул. Коперника завершено капітальний ремонт фонтану «Криниця з левами».

У середині вересня, у Львові, має відбутися засідання депутатської комісії, яка має вирішити долю проекту «Вулиця для всіх» стосовно реконструкції вулиці Бандери. На вулиці Гординських, 15-А на місці двоповерхового будинку будуватимуть 6-поверховий житловий будинок, а на вулиці Івана Багряного, 38 зведуть церкву адвентистів сьомого дня.

Транспорт

Львів закупить 10 нових трамваїв та 100 автобусів за кредитні кошти. Львові презентували перші шість вживаних трамваїв Tatra KT4 з Берліна, які цьогоріч закупили для Львова. Україна та Катар будуть опрацьовувати на двосторонньому рівні відкриття прямого авіаційного сполучення між Дохою та Львовом.

На паркувальних майданчиках Львова почали з’являтися ділянки, повністю зафарбовані блактиним кольором. На українських трасах можуть з’явитись SOS-станцій - спеціальні засоби екстреного зв'язку при надзвичайній ситуації на дорозі.

Освіта, здоров’я та бізнес

Дві львівські it-компанії потрапили до топ-10 найбільших в Україні. Tvoemisto.tv відвідало громадські слухання, що стосувалися функціонування освітньо-інформаційної системи та проблем при вступі дітей у дитячі садочки. Оприлюднили претендентів на перемогу у конкурсі на найкращих медичних працівників України. Серед них є і 4 представники Львівщини.

ПриватБанк створив новий додаток, що буде доступний для користувачів карток будь-якого банку світу.

Точка зору: колонки

Навчання удома чи приватна школа. Ми спробували обидва варіанти

Коли ми приходили у традиційну школу для чергового зрізу знань – я дуже раділа, що моя донька навчається вдома.

Без бланку та печатки. Чому медики виписують такі рецепти і коли це припиниться

Замість іти спочатку до сімейних лікарів, люди воліють звернутися в стаціонар спеціалізованого медзакладу в надії, що там їм випишуть пігулку від усіх болячок.

Колись було літо-літо, а тепер нема?

З такими темпами незабаром жителям Львова знадобиться вміння будувати човни.

Хронічно перевантажений. Що заважає зробити маршрут №3а комфортним для людей

Хтось вирішив, що в автобус треба завантажити максимум людей і це буде найбільш рентабельно.

Чи є місце для йоги в католицькому храмі?

Люди в спортивних костюмах і з килимками не будуть доречно виглядати в оперному театрі чи у філармонії.

Як доглядають громадські простори Львова: Досвід площі Митної

Львівські громадські активісти виконують вагому частину робіт, які мали б проводити комунальні служби.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Сумнівна легалізація. Чи буде вигідно розмитнювати «євробляхи»

Успішна медреформа – це довше життя. Як зробити охорону здоров’я ефективною

Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Ігри розуму. Як рекордна кількість вступників змагається за ІТ-місце у Львові

Львів’яни, які перепливли Босфор: враження, підготовка, наступні цілі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!