7 речей про Львів. Найцікавіше за тиждень

3027 0
Початок реєстрації для отримання біометричного паспорту, податкові зміни та поправки до Закону про мобілізацію… Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим іще запам’ятався львів’янам тиждень, що минув.

Citylife

Минулого тижня львів’яни долучились до кампанії проти російського телерадіопродукту, вирішували, чи варто зносити будинок, де розміщується Сбербанк Росії та виставляли на продаж колишній палац на вулиці Олени Степанівни. Також містяни вже готувались до екуменічного освячення води і навіть планували, де скупатись в ополонці на Водохреща. Минулого тижня львів’яни підсумували авіарейси минулого року і визначили 5 найпопулярніших. Також вони готували танки для відправки в зону АТО і зустрічали звідти героїв: і мертвих, і живих. Ще за минулий тиждень жителі Львова встигли ознайомитись із інноваціями центру зайнятості, вшанувати пам'ять загиблих у Волновасі та намагались допомогти переселенцям. Дізнавались, чому можуть анулювати шен ген візу і чи готові львів’яни дивитись фільми англійською без дубляжу.

 

Комуналка

Протягом першого робочого тижня 2015-го львів’янам вдалось з’ясувати, де і коли у Львові трапляються найбільше ДТП, чому у центрі вимикають світло і як довго деякі вулиці міста будуть без води. Також вони дізнались на яких трасах ремонтують ями, коли відкриють Шевченківський переїзд , чому на дорогах міста почастішали випадки ДТП і які штрафи можуть отримати велосипедисти за порушення правил дорожнього руху.

 

Економіка

На тижні, що минув, львів’яни вже ознайомились із основними цифрами бюджету міста на 2015 рік, дізнались, що змінилось для платників єдиного податку і на скільки подорожчало таксі. Також дізнались про ноу-хау львівського ДАІ, як вберегтись від інтернет-шахраїв і коли відбудуться перші у цьому році земельні торги на Львівщині. Ще львів’яни з’ясували коли виплатять гроші на дітей та де можна дізнатись про права людини у бізнес-середовищі.

 

Корисності

Минулого тижня ми розповіли львів’янам, як швидко оволодіти англійською, німецькою або ж польською мовами.. Також радили, яка вечеря є корисною і що необхідно мати на робочому столі, щоб створити потрібну атмосферу. Також розповіли, що допоможе перекладати із картинок і які українські альбоми допоможуть налаштуватись на правильну хвилю.

 

Здоров’я

Минулого тижня львів’яни з’ясували,  що допоможе відновити організм після свят. Також дізнались про те, які ліки можуть бути небезпечними та як на наш організм впливають деякі екзотичні фрукти і спеції. Іще львів’янам повідомили, що на Львівщину привезуть дефіцитні вакцини.

 

Культурне життя

Цього тижня жителі Львова вирішували куди піти на Старий Новий рік і як провести вихідні.  Вони дізнавались більше про домінантів на Оскар та львівських поціновувачів наноакваріумів. Фільмом тижня у Львові стала стрічка «Ніч у музеї: Секрети гробниці», а в місті тим часом відновили зйомки фільму про УГА.  Іще львівяни дізнались чому варто відвідати Будинок учених і що пропонує музей імені Андрея Шептицького.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Людиною Твого міста цього тижня став історик і львовознавець Ігор Лильо, а Таня Малярчук розповіла про український Відень та віденський Львів. Також Tvoemisto.tv розповіло про різдвяні традиції лемків та гуцулів. Львів’яни висловили свою думку про туристів, а Марина Довженко радила як дешево і цікаво відвідати Грузію


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!