7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень

2353 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати найяскравіші моменти минулого тижня.

Citylife

29 травня, у рамках ІІІ Львівського медіафоруму дванадцятою премією імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» вперше нагородили львів’янина – військового журналіста Левка Стека.

Із 5 червня розпочне курсувати до Маріуполя поїзд № 70/69 Львів – Маріуполь. Зі Львова він відправлятиметься о 17:40 та прибуватиме до Маріуполя наступного дня о 22:35. Із Маріуполя поїзд почне  курсувати з 7 червня.

Як відомо п’ята хвиля мобілізації триватиме до 8 червня. Військовий комісар області Микола Садовський на прес-конференції вже підсумував деякі її результати на Львівщині.

У вересні вдруге стартує «Львівська гостинність» - ініціатива з маркетингу та якості закладів харчування, метою якої є покращення роботи львівських ресторацій та кафе, а також поширення позитивного досвіду їх роботи.

Новий Ісламський культурний центр назвуть на честь львів’янина. Урочисте відкриття Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада (Леопольда Вайса) відбудеться у Львові 5 червня о 13.00 год. Центр функціонуватиме на вул. Авраама Лінкольна, 29А.

Для здійснення перевезень пасажирів під час літнього сезону Львівська залізниця призначила 3 додаткових потяги. Окрім того, курсуватимуть 5 потягів формування інших залізниць.

У Львові вшанували пам’ять героїв національно-визвольних змагань, які виборювали незалежність України, а також новітніх героїв, які нині захищають країну на Сході.

Комуналка

Виконком Львівської міської ради зобов’язали проводити моніторинг пасажирів та контролювати видачу квитків у маршрутках. Про це сьогодні, 28 травня, на прес-конференції заявив голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Андрій Басараба.

Управління транспорту та зв’язку ЛМР поінформувало щодо змін у пільговому проїзді громадським транспортом, що набувають чинності з 1 червня 2015 року.

«Львівтеплоенерго» разом із львівською Виконавчою службою хочуть заборонити львів’янам, які мають борги за комунальні послуги, їздити на відпочинок за кордон.

У Львові львів’яни з власними автомобілями та ті, хто “без своїх коліс”, об’єдналися, щоб не їздити громадським транспортом. Твоє місто перевірило, чи справді водії у Львові охоче підбирають попутчиків.

Із 22 травня ЛМКП «Львівтеплоенерго» проводило планові ремонтні роботи по заміні теплової мережі на вулиці Стрийській. 26 травня роботи завершилися, а мешканці Сихова знову отримали гарячу воду.

Благодійність

У неділю, 31-го травня, поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку пройшла акція «Не забувай мене». Цим заходом активісти  висвітлили проблеми дітей-переселенців. Зокрема, розповсюдити інформацію щодо їх нагальних потреб і зібрали найнеобхідніші речі.

У суботу, 30 травня, о 19.00 годині на вулиці Данила Апостола, 11а пройшла гра Автоквест. Усі зібрані кошти підуть на формування Другої медичної роти при Національній гвардії України.

Корисності

У Львові цієї весни доволі часто трапляються перепади погоди, які впливають на самопочуття. Для того, щоб "перехитрити" погоду та почувати себе здоровим та бадьорим ми підібрали 5 порад.

Скільки коштує е-квиток у наших сусідів - у польському Кракові, білоруському Мінську, угорському Будапешті, словацькій Братиславі, румунському Бухаресті, чеській Празі. Пропонуємо вам порівняння вартості е-квитків у цих містах та вартості проїзду у львівських маршрутках.

Що ви зазвичай робите, коли відчуваєте себе втомленим? Більшість з нас йдуть на кухню заварювати чергову чашку кави. І хоча кофеїн дійсно надає короткочасний сплеск енергії, за ним іде виснаження, яке забере у вас останні сили. Тому пропонуємо 10 продуктів, які піднімуть вам настрій і зроблять вас продуктивнішими

Композиції Андрія Кузьменка у виконанні його друзів та колег, запальне фрік-кабаре від «Dakh Daughters Band» та багато-багато джазу. Перший місяць літа приготував для львів’ян та гостей міста три знакові музичні події, які зовсім відрізняються за стилем, але прекрасні у своїй унікальності. Tvoemisto.tvпропонує перелік музичних подій, куди можна піти у червні, а також підбірку фестивалів, куди можна податись влітку з друзями.

Минулого тижня ми розповіли вам 5 складових успішного управління персоналом у малому бізнесі. Команда працівників у малому бізнесі подібна до сім’ї: всі працюють тісно, добре один одного знають, важко приховати таємниці, люди прагнуть тіснішого спілкування. Тому до її формування треба підходити відповідально.

Спорт

Дизайнер Андре Тан повідомив, що створить форму українським олімпійцям, які влітку 2016 вирушать на змагання в Ріо-де-Жанейро.

В Дуйсбургу завершився ІІ етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. Срібні нагороди здобула каное-четвірка в складі Дениса Камерілова, Віталія Вергелеса, Едуарда Шеметила та Володимира Бородулька.

Освіта

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання, що є першим кроком до вивчення дитиною написання цифр від одного до десяти та рахунку.

Міністерством освіти і науки оприлюднено методичні рекомендації щодо національно-патріотичного виховання, які мають застосовуватися загальноосвітніми навчальними закладами у процесі патріотичного виховання школярів.

Нині у дитсадочках Львова відбуваються випускні заходи для маленьких львів’ян, які невдовзі стануть першокласниками. Тим часом деяких батьків турбує питання, чи можуть ці діти відвідувати дошкільні заклади упродовж літніх місяців.

У Міністерстві освіти і науки відбулася презентація законопроекту «Про освіту», який у разі його прийняття може змінити систему освіти, розподіл повноважень між органами управління освітою різних рівнів, принципи, на яких базується державна освітня політика, і управління закладами освіти.

LvBS шукає інноваційні соціальні проекти. «Соціальні інновації» – це конкурс на отримання стипендії для навчання на програмі магістерського рівня MS in Innovations and Entrepreneurship Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Переможця обиратимуть підписники facebook-сторінки Програми з інновацій та підприємництва LvBS та експертне журі.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

(Не)пересічним львів’янином цього тижня став 52-річний Едуард, який поділився тонкощами роботи кельнера.

 

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!